Gå til hovedinnhold

Webinar - Hvordan styrke familier i krise?

WEBINAR SENDT LIVE 6. JUNI 2023: Systemsvikt fører til at familier fanges opp for sent, at hjelpetiltakene ikke er tilpasset eller intensive nok, at informasjon glipper og at rotårsaker ikke ryddes av veien. For å unngå unødvendige splittelser av familier må familiene få tettere oppfølging og bedre koordinert hjelp. Det er her familiepartneren kommer inn.

Et barn som vokser opp i et ustabilt hjem står i fare for å leve med konsekvensene resten av livet. Derfor har SOS-barnebyer, sammen med kommunene Lillehammer og Øvre Eiker, samt forskere fra OsloMet, utviklet et nytt hjelpetiltak – Familiepartner. 

Se webinaret her, eller nederst på siden.

Systemsvikt fører til at familier fanges opp for sent, at hjelpetiltakene ikke er tilpasset eller intensive nok, at informasjon glipper og at rotårsaker ikke ryddes av veien. For å unngå unødvendige splittelser av familier må familiene få tettere oppfølging og bedre koordinert hjelp. Det er her familiepartneren kommer inn.

På dette webinaret vil du blant annet lære mer om:

  • Hvordan er det å ha familiepartner som tiltak, og hvordan er det å ha det som jobb?
  • Hva består egentlig Familiepartner-prosjektet av?
  • Hvorfor er det viktig å forske på barnevernstiltak i Norge? 
  • Hvorfor, og hvordan, kobles Ferd sosiale entreprenører med kommuner?
  • Hvordan kan et eget saksbehandlingssystem fra Visma, forenkle dokumentasjonsarabeidet i samarbeidet med familiene? 
  • Og hvordan kan et økonomiverktøy fra DNB forenkle hverdagen- for både barnevernstjenesten OG familiene?

Vi har med oss, rett fra felt, engasjerte familiepartnere, familier som har familiepartnere som tiltak, en inspirert oppvekstsjef, dyktige forskere fra OsloMet, Ferd som finansierer innovative og gode samfunnsprosjekter og  fremsynte utviklere fra DNB og Visma.

Les mer om familiepartnermodellen her

Se webinaret her: