Barna som faller utenfor

Hvem er de barna og ungdommene som faller mellom alle stoler? Hva kan vi gjøre for å hanke dem inn igjen, og hvordan kan vi forebygge før det er for sent?

17. november 2022

I dette webinaret skal vi snakke om å like dem som «alle» misliker, om å bry seg, og om å være den som blander seg inn og betyr noe ekstra for en som trenger det. Se hele programmet under videoen.

Program

 • Drittungene; ungdommene ingen vil ha med å gjøre
  Hvordan kan man like noen alle misliker? Samtale med Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer, om å snu en trend.
 • Krigere
  En sterk samtale med ungdomsarbeider Berat Jusufi og unggutten Mamo Erkmen fra den dagsaktuelle kinofilmen Krigere. De har begge kjempet en kamp for å komme dit de er i dag, på reisen hjalp de hverandre.
 • Hvordan hanker vi inn de ungdommene som har falt utenfor?
  Marco Elsafadi fra Unify og Inga Marit Bakken fra rollen som SLT-koordinator i Lørenskog kommune, samtaler om samarbeid for å bygge arenaer og skape virkemidler for oppfølging av de ungdommene som er på vei ut, i en kommune som vil ha dem inn.
 • Å tørre å være den ene
  Hvordan får vi mange til å tørre å være den ene for et barn, den som gir litt ekstra? Hvordan får vi flere til å bry seg? Vi snakker med Marius Sjømæling, generalsekretær i Barn av Rusmisbrukere (BAR).
 • De bygger stillas rundt barn og unge som har opplevd omsorgssvikt
  Møt Susanne Skansgård, spesialrådgiver barnevern, og Marie Gran Aspunvik, psykologspesialist, fra Stillasbyggerne. De jobber med barnevern og BUP for å skape skreddersøm, fleksibilitet og medvirkning. Mange ungdommer har gitt opp, de opplever svikt fra de voksne. Hjelpeapparater oppleves å være fragmentert, uten tilstrekkelig kontinuitet, og er bygget på silotenkning. Hvordan bygger man stillaset opp igjen?
 • Møt Silje Marie Bergh Sveum
  Et personlig møte med lederen i Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB). Hvordan ser hun for seg at vi i Norge kan bli bedre til å ta oss av barn som trenger støtte, slik at færre barn går under radaren og flere vokser opp med god omsorg og i trygge omgivelser?