Bli med og skap desembermagi!
Lysnisseprosjektet handler om å tenne lys, både på utsiden i eget lokalsamfunn - og på innsiden, i folks hjerter.
Helt konkret går prosjektet ut på å lage lykter i november, som nisses bort til naboer, familie og venner på Gnist – og gleddagen 1. desember. I hele desember tennes lyktene hver kveld rundt kl. 18 utenfor egen bolig eller på et utendørs fellesareal. Slik synliggjøres effekten av engasjement og fellesskap – veier av lys igjennom lokalsamfunnet. Når mange bidrar med litt blir det stor endring! I tillegg gjør man hjertestreker for å glede andre. For som lysnissene sier:
Les mer om hjertestreker her.
Meld deg/dere på i skjemaet nedenfor og få tilgang til gratis materiell som lastes ned digitalt:
- Håndbok for gryende lysnisser
- Lyktelapper
- Invitasjonsmal til lykteverksted (tilpasses målgruppen, og selvsagt; gjeldende koronarestriksjoner)
Bakgrunn
Lysnisseprosjektet startet i 2001 i Prinsdal og er et av Begeistringsetatens lokalsamfunnskonsepter. Begeistringsetaten er en sosial entreprenør som jobber for å styrke felleskapet, tilhørighetsfølelsen, engasjementet og begeistringa i landets lokalsamfunn.
For SOS-barnebyer er sterke lokalsamfunn både et helt konkret mål og et middel i arbeidet med å gi hvert enkelt barn en trygg oppvekst og en bedre framtid. Lysnisseprosjektet ble derfor i 2015 innlemmet som en av de mange aktivitetene SOS-barnebyer engasjerer skoler og barnehager i. Men det er selvsagt ikke bare skoler og barnehager som kan delta på prosjektet -dette kan ALLE være med på, det er jo det som er hele poenget. Jo flere i lokalsamfunnet som deltar; privatpersoner, lag/foreninger, unge som gamle - jo større blir magien.
Velkommen til den lyse fine tida!
Gnist- og glededagen
Prosjektet starter med Gnist- og glededagen 1. desember, som blant annet går ut på å mangedoble antall lykter i lokalsamfunnet ved at man «nisser» bort lykter man har laget selv til naboer, familie og venner. På den måten skapes begeistring, undring og ikke minst mange flere tente lykter i lokalsamfunnet! Dagen er også en påminnelse om å spre glede og livsgnist rundt seg. I 2014 var det over 90 000 påmeldte deltagere til lysnisseprosjektet og det ble tent lykter på omtrent alle verdens kontinent.
Meld din barnehage eller skole/klasse på Lysnisseprosjektet!
I samarbeid med Begeistringsetaten har SOS-barnebyer utarbeidet en liten materiellpakke som fritt kan benyttes av de skoler og barnehager som melder seg på. Dere får da tilgang på materiell som dere kan berike prosjektet med:
- Håndbok for gryende lysnisser (aktivitetstips, ideer til refleksjoner, bakgrunn og historikk)
- Lyktelapper som dere kan putte i lykteglassene på Gnist- og glededagen
- Invitasjonsmal til lykteverksted
- Lysnisseinformasjon til foreldre
Har du spørsmål?
Ta kontakt med Rikke Soligard
Telefon: 40 24 00 30
E-post: skole@sos-barnebyer.no.