Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre. Foto: Nina Ruud

Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre.

 

Tilgodeser du SOS-barnebyer med hele eller deler av arven, gjør du det mulig for utsatte barn å skape seg en fremtid.

Testamentarisk gave

Et testamente sikrer at dine eiendeler og midler fordeles slik du ønsker. Testamentariske gaver til SOS-barnebyer vil i sin helhet gi barn verden over et trygt hjem og en bedre fremtid. Og stadig flere velger å gi deler av arven etter seg til et humanitært formål. Du kan gjøre de fleste vurderingene av hvem du vil tilgodese selv, men det er ofte fornuftig å konferere med en advokat for å sikre at testamentet blir gyldig, lovlig i forhold til pliktdelsregler og praktisk gjennomførbart.

Spørsmål og svar

SOS-barnebyer får ofte henvendelser fra personer som ønsker å skrive testament. Advokat Marianne Heien Blystad gir råd og hjelp kostnadsfritt til personer som ønsker å tilgodese SOS-barnebyer i sitt testament. Her svarer hun på spørsmål om det å skrive testament.

Fra barnebyen i Valmiera, Latvia. Foto: Marko Mägi

Arv gir barna håp

Arv er viktige bidrag til SOS-barnebyers arbeid for at barn skal få vokse opp med god omsorg. Mange ønsker å tilgodese en hjertesak i sitt testament og vi får flere henvendelser som handler om dette. Vi har spurt Ragnhild Aarnes, testamentansvarlig i SOS-barnebyer, hvordan SOS-barnebyer jobber med dette.

Kontakt

Ønsker du å tilgodese SOS-barnebyer i ditt testament eller har spørsmål, kan du avtale et uforpliktende møte ved å ringe testamentansvarlig Ragnhild Aarnes på telefon 90 87 33 35. Trenger du hjelp med utarbeidelsen, kan vi videreformidle kontakt til vår advokat for gratis juridisk bistand.

Konto for testamentariske gaver: 8380 08 73730

- Derfor valgte jeg SOS-barnebyer:

Slik oppretter du et testament

5 fine tips fra advokat Marianne Blystad