Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre. Foto: Nina Ruud

Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre.

 

Tilgodeser du SOS-barnebyer med hele eller deler av arven, gjør du det mulig for utsatte barn å skape seg en fremtid.

Det gode testament

Å snakke med dine nærmeste om arv kan være en utfordring. Men det trenger ikke å være så vanskelig heller. SOS-barnebyer er stolte over å være med på en dugnad for å fremme åpenhet rundt temaene arv og testament. Sammen med 35 andre medlemmer av Norges Innsamlingsråd har vi nå utviklet filmer og informasjon.

 

Testamentarisk gave

Et testamente sikrer at dine eiendeler og midler fordeles slik du ønsker. Testamentariske gaver til SOS-barnebyer vil i sin helhet gi barn verden over et trygt hjem og en bedre fremtid. Og stadig flere velger å gi deler av arven etter seg til et humanitært formål. Du kan gjøre de fleste vurderingene av hvem du vil tilgodese selv, men det er ofte fornuftig å konferere med en advokat for å sikre at testamentet blir gyldig, lovlig i forhold til pliktdelsregler og praktisk gjennomførbart.

Spørsmål og svar

SOS-barnebyer får ofte henvendelser fra personer som ønsker å skrive testament. Advokat Marianne Heien Blystad gir råd og hjelp kostnadsfritt til personer som ønsker å tilgodese SOS-barnebyer i sitt testament. Her svarer hun på spørsmål om det å skrive testament.

Kontakt

Ønsker du å tilgodese SOS-barnebyer i ditt testament eller har spørsmål, kan du avtale et uforpliktende møte ved å ringe testamentansvarlig Ragnhild Aarnes på telefon 90 87 33 35. Trenger du hjelp med utarbeidelsen, kan vi videreformidle kontakt til vår advokat for gratis juridisk bistand.

Konto for testamentariske gaver: 8380 08 73730

Møt noen av våre testatorer: