Gå til hovedinnhold

Postkodelotteriet støtter SOS-barnebyers arbeid

Postkodelotteriet er lotteriet som gjør det ekstra fint å vinne! Når du deltar i Postkodelotteriet, støtter du samtidig vårt arbeid for at alle barn skal få vokse opp i en omsorgsfull familie. 

Sammen gjør vi verden bedre!

Play

Postkodelotteriet har siden starten hatt som formål å styrke sivilsamfunnet verden over ved at overskuddet går til humanitære organisasjoner. I Norge går minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter fradrag for gevinster, til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.  

Om Postkodelotteriet

  • Et av verdens største veldedighetslotteri. 
  • Finnes i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige i tillegg til Norge. 
  • Postkodelotteriet er verdens tredje største private bidragsyter til humanitære formål, og lotteriene har samlet gitt bort mer enn 100 milliarder kroner. 
  • I Norge har Postkodelotteriet sammen med SOS-barnebyer og WWF hatt lisens fra Lotteritilsynet siden 2017. Lotteriet kan omsette for inntil 360 millioner kroner per år, noe som tilsvarer 150 000 lodd per måned. Et lodd koster bare 200 kroner. Bli med på  postkodelotteriet.no 

Hvordan fungerer Postkodelotteriet?

I Postkodelotteriet er loddnummeret ditt basert på postnummeret. Derfor vinner du alltid sammen med naboene dine. For bare 200 kroner i måneden har du sjansen til å vinne millioner samtidig som du støtter SOS-barnebyer og WWF. Loddet ditt fornyes automatisk hver måned, så du går aldri glipp av en vinnersjanse. 
 
Vil du vite mer om hvordan Postkodelotteriet fungerer? Nå har Tom og Jorun laget en video hvor de forteller deg alt du trenger å vite om Postkodelotteriet på under 5 minutter. 

Ambassadørene for Postkodelotteriet besøker SOS-barnebyers program i Uganda

Over 100 millioner kroner til gode formål i fjor

Postkodelotteriet deler ut penger til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond to ganger i året, og den hittil siste sjekken fikk vi den 7. februar i år. Med denne sjekken har støtten fra lotteriet kommet opp i over 100 millioner kroner – bare for 2022. Halvparten av beløpet, til sammen 51 705 212 kroner, går til SOS-barnebyer. Støtten fra Postkodelotteriet er ekstra verdifull, da pengene ikke er øremerket. Dermed kan SOS-barnebyer til enhver tid bruke pengene der de gjør størst nytte. Les mer her.