OBOS

OBOS utøver et stort samfunnsansvar gjennom samarbeidsavtaler innen kultur, idrett og sosio-sponsing. Spesielt har OBOS et fokus på å bidra til positive oppvekstsvilkår for barn og unge.

Barn setter spor

For å aktivisere samarbeidet med SOS-barnebyer har OBOS valgt å koble det sammen med andre sponsorater. Så gjennom prosjektet 'Barn setter spor' har OBOS siden 2014 bidratt til å utvikle en digital versjon - en app - av Skiforeningens tradisjonelle distansekort.  Appen gir beskjed om hvor langt barn må gå for hvert merke og hvilket beløp familien har generert. Hvert oppnådde distansemerke genererer en sum penger som OBOS gir til SOS-barnebyer. Dette er en spennende måte å knytte sammen flere samarbeidspartnere og la kampanjen utvikle seg til vinn-vinn for alle.

OBOS og SOS-barnebyer har samarbeidet siden 2004 og OBOS har finansiert bygging av barnebyen i Blantyre, Malawi hvor det bor 150 barn, samt SOS-familieprogram som støtter sårbare familier i lokalsamfunnet.

Det siste året har OBOS engasjert seg for barn i Colombia hvor de blant annet har vært med å opprette en integrert barneby i hovedstaden Bogota. Den faglige oppfølgingen av familiene er den samme som i en barneby, men familiene bor spredt og blir en naturlig del av et lokalsamfunn.

– I OBOS er vi veldig bevisste vårt samfunnsansvar og vi har gjennom mange år vært en samarbeidspartner med SOS-barnebyer. En god og trygg bolig er et av primærbehovene for et menneske, og spesielt for de mest sårbare blant oss. Da det ble klart at SOS-barnebyer i Bogota hadde behov for å etablere familiehjem i storbyen, var vi ikke i tvil om at vi ville støtte dette arbeidet, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

Les om hva som får hjertene til å slå i takt hos OBOS.

 

OBOS' nettsider