Mistet mamma og pappa

Tvillingjentene var fire år da verden raste sammen. De hadde ingen nære omsorgspersoner som kunne ta vare på dem.

Bli SOS-fadder

Velg månedlig beløp

Velg sted

Faren døde i en bilulykke og moren forlot dem. Fire år gamle kom tvillingene til SOS-barnebyer. Jentene sørget over det store tapet, holdt seg mye for seg selv og ville ikke leke med de andre. De fant trygghet kun i hverandre. 

Å opparbeide tillit tar tid

Det tok tid før de klarte åpne seg og stole på at SOS-moren ikke kom til å forlate dem. Jentene som nå er åtte år har funnet sin plass i barnebyen, der de har den stabiliteten og omsorgen de trenger. De har gode og nære relasjoner til både den nye moren sin og de andre barna i familien.

I barnebyen får tvillingene vokse opp sammen, og er en støtte for hverandre. Foto: Nina RuudGita og Sunita liker å ha det gøy, og er veldig glade i å spøke med de andre barna. Selv om det noen ganger kan bli litt mye tull og tøys, ler SOS-moren.

SOS-moren er selv beviset

SOS-moren Dal Kumari Panthi har selv vokst opp i en SOS-familie, fordi hennes biologiske mor ikke klarte å ta vare på henne. Hun har selv følt på kroppen hvilken avgjørende betydning det å få omsorg fra en trygg voksenperson har.

Den nødvendige omsorgen

Dal ser på alle barna i familien som sine egne og behandler dem deretter.

-Jeg er helt sikker på at jentene vil bli selvstendige som voksne. Mitt håp for dem er at de skal få et godt liv med en trygg jobb, avslutter SOS-moren.

SOS-moren følger opp alle barna sine tett og hjelper blant annet til med skolearbeidet. Foto: Nina RuudSOS-moren følger opp alle barna sine tett og hjelper blant annet til med skolearbeidet. 

Ingen barn skal vokse opp alene

Alle fortjener en trygg og stabil oppvekst. Ved å bli fadder bidrar du til at flere barn som tvillingene får nettopp dette.

Bli SOS-fadder

Velg månedlig beløp

Velg sted

81 prosent av går til formålet og 19 prosent til administrasjon og å skaffe nye midler.81 prosent av går til formålet og 19 prosent til administrasjon og å skaffe nye midler.81 prosent av går til formålet og 19 prosent til administrasjon og å skaffe nye midler.

Fadderbidraget

81 prosent av fadderbidraget går til formålet og 19 prosent til administrasjon og å skaffe nye midler.

Våre tema