Mistet mamma og pappa

Verden raste sammen for de to små jentene. Les mer og bli fadder.

Bli SOS-fadder

Velg månedlig beløp

Velg sted

Faren døde i en bilulykke og moren forlot dem. De hadde ingen nære omsorgspersoner som kunne ta vare på dem.

Å opparbeide tillit tar tid

Fire år gamle kom tvillingene til SOS-barnebyer. Det tok tid før de klarte åpne seg og stole på at SOS-moren ikke kom til å forlate dem. Hun forteller om to sterkt preget jenter som i starten holdt seg mye for seg selv og ikke ville leke med de andre. De fant trygghet kun i hverandre.

Nære relasjoner

Jentene som nå er åtte år har funnet sin plass i barnebyen, der de har den stabiliteten og omsorgen de trenger. De har gode og nære relasjoner til barn og voksne både i familien og nabolaget.

- Gita og Sunita liker å ha det gøy, og er veldig glade i å spøke med de andre barna. Selv om det noen ganger kan bli litt mye tull og tøys, ler SOS-moren.  

I barnebyen får tvillingene vokse opp sammen, og er en støtte for hverandre. Foto: Nina Ruud
HOLDER SAMMEN: Søsken har en felles historie og er en viktig del av hverandres liv. I barnebyen får tvillingene vokse opp sammen, og er en støtte for hverandre.

SOS-moren er selv beviset

SOS-moren Dal Kumari Panthi har selv vokst opp i en SOS-familie, fordi hennes biologiske mor ikke klarte å ta vare på henne. Hun har selv følt på kroppen hvilken avgjørende betydning det å få omsorg fra en trygg voksenperson har.

Den nødvendige omsorgen

Dal ser på alle barna i familien som sine egne og behandler dem deretter. Hun følger opp alle tett og hjelper blant annet til med skolearbeidet. 

-Jeg er helt sikker på at jentene vil bli selvstendige som voksne. Mitt håp for dem er at de skal få et godt liv med en trygg jobb, avslutter. SOS-moren.

FLINKE PÅ SKOLEN: Gita og Sunita gjør det bra på skolen, men de kan være litt bråkete og tøyse for mye. Når læreren ber den ene om å være stille, så overtar den andre. Sånn fortsetter de å bytte på. Foto: Nina Ruud 
FLINKE PÅ SKOLEN: Gita og Sunita gjør det bra på skolen, men de kan være litt bråkete og tøyse for mye. Når læreren ber den ene om å være stille, så overtar den andre. Sånn fortsetter de å bytte på.

Ingen barn skal vokse opp alene

Alle fortjener en trygg og stabil oppvekst. Ved å bli fadder bidrar du til at flere barn som tvillingene får nettopp dette.

Bli SOS-fadder

Velg månedlig beløp

Velg sted

Våre tema