SOS-søsken i Fagforbundets barneby i Huambo, Angola. Foto: Turid Weisser

Fagforbundet

Solidaritet
Fagforbundet har siden 2005 samlet inn mer enn 60 millioner kroner til SOS-barnebyer.

I 2005 valgte Fagforbundet å gå inn i et forpliktende samarbeid med SOS-barnebyer. Målet var at medlemmer og ansatte i Fagforbundet skulle bidra til å finansiere bygging og drift av Fagforbundets barneby i Angola, et land preget av år med borgerkrig og med et stort antall foreldreløse barn. 

Høsten 2010 ble Fagforbundets barneby i Huambo, Angola åpnet, takket være engasjementet og innsatsen til 8 000 medlemmer i Fagforbundet. Last ned brosjyre om Fagforbundets barneby.

Landsmøtet bevilget den første millionen

Resten av finansieringen har skjedd ved at enkeltmedlemmer, ansatte og venner av forbundet har tegnet seg for månedlige bidrag på 50, 100 eller 200 kroner. I tillegg er det stadig aktivitet med blant annet lotterier, julemesser og bruk av Fagforbundets solidaritetsbevis.

Vil du bli giver til Fagforbundets barneby? 

Last ned vervekupong her.

Mette Nord, leder Fagforbundet. Foto: Fagforbundet

- Fagforbundets SOS-barneby gir unger i Angola en trygg oppvekst og håp om en bedre framtid. Arbeidet for barn i familiehus, familieprogram, barnehage, grunnskole og i lokalsamfunnet er tuftet på samme verdier som våre grunnverdier, omtanke, solidaritet og samhold.

Mette Nord, leder Fagforbundet

 

Les mer på Fagforbundets nettsider her.

Se bilder fra Fagforbundets SOS-barneby Huambo:

Alvor, latter, glede, samarbeid og solidaritet. Se filmene fra SOS-barnebyen i Huambo.

Våre tema