Gå til hovedinnhold

OBOS bygger framtidens samfunn

OBOS er en aktør som er opptatt av livet i og mellom husene og har siden 2004 samarbeidet med SOS-barnebyer. Gjennom samarbeidet har OBOS sørget for trygge hjem i Malawi og fra 2017 rettes fokuset mot storbyer i Colombia.

Som vi beskriver i visjonen vår ’OBOS bygger framtidens samfunn og oppfyller boligdrømmer’ har OBOS et betydningsfullt samfunnsansvar. Dette motiverer oss og gir en ekstra dimensjon til innsatsen vi legger ned i virksomheten, sier Konsernsjef i OBOS Daniel Kjørberg Siraj.

Nye hjem i Colombia

Fremover vil OBOS sponse SOS- programmer i større byer i Colombia. Blant annet har OBOS gitt et betydelig bidrag på 5 millioner kroner til flere nye hjem i hovedstaden Bogota som er en del av integrerte barnebyer hvor fosterfamilier vokser opp i vanlige lokalsamfunn.

Mange steder i verden går utviklingen i SOS-barnebyers arbeid i retning av at SOS-familiene bor mer spredt og i vanlige nabolag, fremfor i hus samlet i en egen grend, som har vært den mer tradisjonelle barnebyen. På denne måten blir SOS-familiene bedre integrert i lokalsamfunnet, og at fosterfamiliene skiller seg mindre fra andre familier. Dette er en god utvikling, og vi er svært glad for at OBOS er med og investerer i dette løftet for barna i SOS-familiene i Bogotá, Colombia sier Generalsekretær Bente Lier.

Barn setter spor

Investering i utvikling for barn og samfunn utgjør en forskjell som er meningsfull for både kunder og medarbeidere. Men for å få en effekt ut av samarbeidet så er aktiveringen av sponsoratet viktig. For noen år tilbake lanserte derfor OBOS appen Distansekortet:Barn setter spor, som aktiviserer to av OBOS sine partnere, nemlig SOS-barnebyer og Skiforeningen.

Distansekort-appen er gratis og kan lastes ned for iPhone pg Android. Appen gir beskjed om hvilke merker barna oppnår, hvor langt barna må gå for hvert merke og hvilket beløp familien har generert. Hvert oppnådde distansemerke genererer en sum penger som OBOS gir til SOS-barnebyer. Les mer om "Barn setter spor".