Gå til hovedinnhold
Play

BLI MED PÅ SOLSIKKEAKSJONEN

Solsikker er et symbol på omsorgens kraft. Se filmen >>

Bli med å farge Norge gult 2022!

Ingen barn skal vokse opp alene og alle barn har rett til å blomstre. Likevel er dagens virkelighet at hvert tiende barn i verden lever uten den omsorgen, beskyttelsen og oppfølgingen de trenger og har rett på.

For å oppnå en bærekraftig fremtid trenger vi fremtidens problemløsere. Det er dagens barn som skal utvikle samfunn, skape og bygge ­– og som skal sørge for at ingen barn står alene i tida som kommer. Vi har rett og rett ikke råd til å gå glipp av de kloke hodene som kan forandre verden til det bedre.

Solsikken symboliserer omsorgens kraft

Solsikken er også Ukrainas nasjonalblomst, så i år får Solsikkeaksjonen en ekstra betydning.
Akkurat som et lite solsikkefrø trenger næring og solas kjærlighet for å gro og blomstre, trenger barn god omsorg for å utvikle sine iboende evner og bli ressurssterke voksne.

I år fyller solsikkeaksjonen 25 år! Bli med på å farge Norge gult, så solsikker i solidaritet med Ukraina og sett fokus på barns rett til en trygg barndom. 

Slik kan du delta

Solsikker planting 3

  •  PLANT I EGEN HAGE! Så solsikker i egen hage. Ta bildet og del på instagram under #fargnorgegult. 
  • SPIREGLEDE
    Plant solsikkefrø og driv fram spirer. Disse kan du gi bort til noen du vil glede eller selge til inntekt for SOS-barnebyer. Engasjer familien, naboer og andre. Etiketter til spiregledeprosjektet finner du her.
  • SAMARBEID med noen i lokalsamfunnet ditt og finn et sted dere kan dyrke fram en liten solsikkeåker. Last ned plakat til åker her.
  • VILLPLANTING
     Så solsikker i grøftekanter og på steder i lokalsamfunnet som trengs å lyses opp. Plantekasser kan også benyttes. Sjekk først om tillatelse må innhentes i forkant.
  • KONKURRANSE Arranger konkurranse på arbeidsplassen eller i lokalsamfunnet ditt; hvem får den høyeste solsikken, hvem får den rareste solsikken, hvem tar det morsomste bildet, hvem planter solsikker på det hyggeligste stedet?

 

- Vi i Espira er med på solsikkeaksjonen fordi vi ønsker å bidra til å bevisstgjøre betydningen av å sikre barn god omsorg i en stabil familie. 

Jens Schei Hansen, kommunikasjonsdirektør, Espira barnehager 

 

For skoler

Solsikkeaksjonen

Bidrar til å nå FNs bærekraftsmål:

FNs bærekraftsmål nr. 17: Samarbeid for å nå målene