Gå til hovedinnhold

Lille Rupa (4) lå begravd i 18 timer etter jordskjelvet før hun ble funnet.

Mistet mamma i jordskjelvet

Rupa mistet moren sin i jordskjelvet som rammet Nepal i 2015. Faren overlevde, men hadde mistet alt. Han klarte ikke lenger å ta vare på datteren.

- Jeg var redd for at hun skulle tro at jeg ga henne fra meg fordi jeg ikke var glad i henne. Men jeg kunne ikke gi henne et trygt sted å bo og den omsorgen hun trengte.

Faren valgte derfor å kontakte SOS-barnebyer.

I dag er Rupa fire år og bor i SOS-barnebyer i Nepal. Der får hun kjærlighet og omsorg, med en SOS-mor og søsken som hun har blitt glad i. Hun har fått plass i en SOS-barnehage i nærheten, og faren kommer jevnlig på besøk.

Du kan bidra til at flere barn som Rupa får en god oppvekst og den omsorgen de har behov for. Gi et bidrag!

Snart sammen med pappa igjen

Noen ganger må foreldre ta vanskelige avgjørelser for barnas beste. For Rupas pappa var valget tøft, men det var for hennes skyld han valgte å gi henne trygghet og omsorg i SOS-barnebyer da han selv ikke kunne tilby dette. Nå jobber han hardt for å stable livet på beina igjen og skape en ny tilværelse for Rupa og seg selv. Om ikke lenge står det nye huset ferdig, og Rupa kan flytte hjem sammen med pappaen sin.

Rupa kommer til å fortsette i SOS-barnehagen, og ha kontakt med SOS-familien sin etter at hun flytter ut av barnebyen.

SOS-barnebyers arbeid i Nepal

  • Vi jobber med sårbare familier slik at de kan beholde omsorgen for barna sine
  • Barn som har mistet familiene sine eller har foreldre som ikke klarer å ta vare på dem, får vokse opp i en familie i barnebyene med en SOS-mor og søsken
  • Både barna i barnebyene og i lokalsamfunnet får tilgang til utdanning og medisinsk hjelp
  • Etter jordskjelvet i 2015 har SOS-barnebyer også bidratt med langsiktig hjelp i form av klær, gjenoppbygging av hus og skoler