Gå til hovedinnhold

Lekeplassen – en viktig arena

Alle barn har behov for lek og lystbetont aktivitet. Gjennom leken utfolder barna seg kreativt, de lærer om samspill, og utforsker seg selv og verden. Odd Fellow Ordenen ga en flott lekeplass i åpningsgave til barnebyen i Ngabu. Det er i dag et viktig sted for både integrering, lek og læring.

19. august 2021

Lek har stor betydning for barns sosiale, emosjonelle, fysiske og motoriske læring og utvikling. Og selv om barn slett ikke trenger mange leker eller utstyr for å kaste seg ut i lek, er det helt klart ekstra spennende og gøy med en stor lekeplass som innbyr til lek og aktivitet. 
 
Slik som den som nå har blitt etablert i SOS-barnebyen i Ngabu, med huskestativ, dumpehuske og sklier i sterke, glade farger. Den har virkelig fått barna til å utfolde seg i aktiv lek, sosialt samspill og glede. 

Lekeplassen i barnebyen i Ngabu har både klatrestativ og husker. Mange barn har stor glede av å bruke disse.

– Det er så fint å leke her og vi har det så gøy sammen, sier elleve år gamle Ellen, med et stort smil. 
 
Når barna har fri fra skolen, er de på lekeplassen fra klokken 07 om morgenen. De er flinke til å lage kø og vente på tur. Og for at alle skal få prøve huskene, har de bestemt at hver runde varer til de har telt til hundre. Det har gjort at selv de yngste har blitt ganske gode til å telle til hundre. 
 
De ansatte i barnebyen ser også at den fine lekeplassen også gir barna utvikling i sosial kompetanse, samspill og evnen til å vente på tur.