En mor med håret i hestehale og hvit skjorte har babyen sin i et fargerikt klede rundt halsen. Foto: Cornel van Heerden

Odd Fellow Ordenen

SOS-barnebyer er stolt over å ha Odd Fellow Ordenen som samarbeidspartner. Odd Fellow Ordenen har gjennom to landssaker, 2001-2003 og 2011-2013, samlet inn penger og finansiert to nye SOS-barnebyer i henholdsvis San Vicente i El Salvador og Ngabu i Malawi.

Siste nytt fra Ngabu våren 2024

Kvinne med kort hår, lys gul t-skjorte og mønstrete skjørt bøyer sog over et vannhull og skal fylle fann i ei grå bøtte. Det er helt uttørret rundt henne. Foto: Bjørn-Owe Holmberg

De siste tre årene har Ngabu-området vært utsatt for ekstremvær. Tropisk storm, sykloner, tørke og nå i vår flom. Når familier som fra før lever i sårbare situasjoner mister det lille livsgrunnlaget de har klart å bygge opp, får dette er svært store konsekvenser.

Les mer om konsekvensene av tørke – og flom, og SOS-barnebyers arbeid.

Siste nytt fra Ngabu høsten 2023

Gjennom familieprogrammet som jobber forebyggende lokalsamfunnet klarer familiene selv å løfte seg ut av fattigdom og gi barna god omsorg, slik at de kan leve et verdig liv. I dag er det nesten 2 300 barn og familier som får støtte.

Les mer om hvordan bidraget fra Odd Fellow Ordenen endrer livet til barn og unge

Siste nytt fra Ngabu våren 2023

Støtten fra Odd Fellow er med på å gi familier i lokalsamfunnet, som er i en vanskelig livssituasjon, en bedre omsorgssituasjon, skolegang og fremtidsmuligheter. 

Les mer om situasjonen i Ngabu og arbeidet vi gjør.

Siste nytt fra Ngabu høsten 2022

Vi jobber både med akutt nødhjelp, forebyggende og langsiktige tiltak.
Les mer om dette arbeidet her.

Siste nytt fra Ngabu våren 2022

Orkanen Ana og påfølgende flom førte til store ødeleggelser i sørlige Malawi. Nesten 1 000 000 mennesker har hatt behov for humanitær hjelp og beskyttelse. 

Les mer om situasjonen og hva SOS-barnebyer har gjort.

Siste nytt sommeren 2021

I nyhetsbrevet får du en oppdatering om programmene i Ngabu, inkludert en oppdatering på situasjon med Covid-19 i Malawi. 

Les mer her.

Støtten gir resultater

SOS-barnebyen i Ngabu, Malawi

Barnebyen i Ngabu ble offisielt åpnet i august 2016. Barnebyen har plass til 120 barn. I dag er det til sammen 114 barn i SOS-familiene, som har en fast og trygg omsorgsperson. De vokser opp i en familie sammen med biologiske- og SOS-søsken, og får hjelp og oppfølging med lekser og skolearbeid, god og riktig ernæring, tilgang til alle nødvendige helsetjenester og et trygt og godt oppvekstmiljø.  

Lita jente med gul kjole sitter på bakken og smiler til storesøsteren. Ved siden av henne sitter en annen søster i hvit og rosa kjole. Foto: Cornel van Heerden

Det beste for barn er å vokse opp i sin egen familie, og plassering i barnebyen eller andre fosterfamilier skal være siste utvei. Derfor jobber SOS-barnebyer i Ngabu også forebyggende. Vi støtter og styrker familier i lokalsamfunnet, slik at det skal bli i stand til å gi barna sine god omsorg og dekke deres grunnleggende behov. Det forebyggende programmet i Ngabu når ut til 2300 barn og familiene deres.

SOS-barnebyer i Ngabu driver også en skole, der går det 300 barn fra både barnebyen og lokalsamfunnet. På barnebyens område ligger det også en barnehage som blir drevet av en lokal organisasjon. Der får 55 barn et måltid med næringsrik mat hver dag, lek og aktiviteter legger grunnlaget for skolestart

Frivillig Samfunnsbygger for lokalsamfunnet

Som Samfunnsbygger i Ngabu investerer du i det forebyggende arbeidet i lokalsamfunnet. Dette gjør at familiene klarer å selv løfte seg ut av fattigdom og gi barna god omsorg, slik at de kan leve et verdig liv.
Bli Frivillig Samfunnsbygger i Ngabu.

Tusen takk for den viktige støtten i 2023!

SOS-barnebyen i San Vicente, El Salvador

I Odd Fellow Ordenens Landssak 2001-2003 samlet medlemmene inn penger til en SOS-barneby i El Salvador. Barnebyen ble åpnet i mai 2005, og er en velfungerende barneby for 130 barn, og over 500 barn får støtte gjennom det forebyggende programmet i lokalsamfunnet.

Har du spørsmål, tak kontakt med: