19. desember

Marokko ligger i Nord-Afrika, og her er det vanlig å bruke tørkede frukter som rosiner og dadler i mange matretter. Et tips til en kake som passer før og til jul, er denne daddelkaken fra Marokko:

Daddelkake
300 g hvetemel
200 g sukker
2 egg
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 dl kefir
100 g smør
150 g myke dadler

Glasur:
100 g sukker
1 ts kanel
100 g mandler
100 g smør

Ha mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle pisker du eggene forsiktig. Tilsett kefir og smør og bland godt. Bland inn melblandingen, litt om gangen. Tilsett de hakkede dadlene. Legg deigen i en smurt kakeform, ca 28 cm.

Glasuren: Smelt smøret. Ha i sukker, kanel og hakkede mandler. Fordel glasuren over kakedeigen. Stek kaken ved 200 grader i 30 minutter på nederste rille.

Dagens aktivitetstips

Det er hyggelig å gi bort små gaver laget med omtanke, for eksempel hjemmelaget frokostblanding. Lag en blanding med havregryn, hakkede nøtter og tørket frukt, hell på glass med lokk, f.eks syltetøyglass, med et fint bånd rundt så har dere en hyggelig julegave.