Bli med på Omvendt Julekalender familie!

  • Hva er barns rettigheter og hvorfor har vi disse?
  • Hvorfor er det så viktig å ha foreldre?
  • Hvordan er det annerledes å være barn i Nepal enn i Norge? 

Omvendt Julekalender tar for seg disse spørsmålene og mye mer gjennom små filmer, aktiviteter og oppgaver hver dag i desember. Kalenderen er laget for å gi et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, med innhold og refleksjonsspørsmål som bidrar til den gode samtalen i familien.

Ta familien med på en annerledes julekalender i år – som ikke koster noenting å være med på!

Omvendt Julekalender for barneskoler og ungdom finner dere her.

Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.

Kalenderlukene

  • Hver dag i desember åpner dere en kalenderluke som gir et innblikk i livet til barn i ulike deler av verden gjennom en kort film og refleksjonsoppgaver som åpner for gode samtaler med barna
  • Materiellet i Omvendt Julekalender er i utgangspunktet bygget opp etter kunnskapsmål i norske skolers læreplan, og passer bra for barn i og nær barneskolealder.
  • I helgene finner dere luker som byr på koselige familieaktiviteter, oppskrifter og lignende

Verdens viktigste julegave! 

Omvendt Julekalender er helt gratis å være med på, men det er også en kjempefin anledning til å samle inn penger til barna som trenger det gjennom familieaktiviteter og små oppdrag for barna.

Dersom dere som familie ønsker å samle inn penger gjennom kalenderen, finnes det ulike måter å gjøre dette på:

  • Barna kan gjøre småjobber hjemme, eller på andre måter samle inn til et lite bidrag til SOS-barnebyers arbeid. Det innsamlede beløpet betaler dere så inn gjennom skjemaet på lukesiden.
  • Dere kan starte en egen familieinnsamling som dere kan dele med venner og kjente. Dette kan dere gjøre her.

Slik kan barna være med å bidra til at noen av verdens mest utsatte barn får omsorg, en stabil familie og et trygt hjem.

I hver skoledagsluke skjuler det seg også en bokstav, som utgjør en løsningssetning ved kalenderens slutt. Rebusskjemaet ligger inne på lukesiden. Løs rebusen og send inn riktig løsning, så kan dere vinne den gjeve SOS-bamsen!

Historien bak Omvendt Julekalender:

Omvendt Julekalender startet som en kalender for barneskolene i 2008, med oppgaver og temaer knyttet til kunnskapsmål i læreplanen. Siden dette har det blitt ekstremt populær blant skoler over hele landet, og flere har ønsket å kunne delta også som familie. Derfor har vi valgt å tilpasse Omvendt Julekalender for familier, slik at enda flere kan delta i den givende adventsaktiviteten!