Bli med på Omvendt Julekalender familie!

  • Hva er barns rettigheter og hvorfor har vi disse?
  • Hvorfor er det så viktig å ha foreldre?
  • Hvordan er det annerledes å være barn i Vietnam enn i Norge? 

Omvendt Julekalender tar for seg disse spørsmålene og mye mer gjennom små filmer, aktiviteter og oppgaver hver dag i desember. Kalenderen er laget for å gi et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, med innhold og refleksjonsspørsmål som bidrar til den gode samtalen i familien.

Ta familien med på en annerledes julekalender i år – som ikke koster noenting å være med på!

Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.

Kalenderlukene

  • Hver dag i desember åpner dere en kalenderluke som gir et innblikk i livet til barn i ulike deler av verden gjennom en kort film og refleksjonsoppgaver som åpner for gode samtaler med barna
  • Materiellet i Omvendt Julekalender er i utgangspunktet bygget opp etter kunnskapsmål i norske skolers læreplan, og passer bra for barn i og nær barneskolealder.
  • I helgene finner dere luker som byr på koselige familieaktiviteter, oppskrifter og lignende

Verdens viktigste julegave! 

Omvendt Julekalender er helt gratis å være med på, men det er også en kjempefin anledning til å samle inn penger til barna som trenger det gjennom familieaktiviteter og små oppdrag for barna.

Dersom dere som familie ønsker å samle inn penger gjennom kalenderen, finnes det ulike måter å gjøre dette på:

  • Barna kan gjøre småjobber hjemme, eller på andre måter samle inn til et lite bidrag til SOS-barnebyers arbeid. Det innsamlede beløpet betaler dere så inn gjennom skjemaet på lukesiden.
  • Dere kan starte en egen familieinnsamling som dere kan dele med venner og kjente. Dette kan dere gjøre her.

Slik kan barna være med å bidra til at noen av verdens mest utsatte barn får omsorg, en stabil familie og et trygt hjem.

Historien bak Omvendt Julekalender:

Omvendt Julekalender startet som en kalender for barneskolene i 2008, med oppgaver og temaer knyttet til kunnskapsmål i læreplanen. Siden dette har det blitt ekstremt populær blant skoler over hele landet, og flere har ønsket å kunne delta også som familie. Derfor har vi valgt å tilpasse Omvendt Julekalender for familier, slik at enda flere kan delta i den givende adventsaktiviteten!