Gå til hovedinnhold

Bli med på Omvendt Julekalender familie!

Nå er det snart tid for Omvendt Julekalender - en av førjultidas fineste aktiviteter! Hver dag i desember kan dere åpne en kalenderluke med små filmer og aktivitetsinnhold som bidrar til gode samtaler i familien. Kalenderen er laget for å gi et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, med innhold og refleksjonsspørsmål som vil inspirere og engasjere. 

 

Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.Omvendt Julekalender gir et meningsfylt pusterom i en travel adventstid, og er en fin aktivitet for familier å samles rundt.

Kalenderlukene

  • Hver dag i desember åpner dere en kalenderluke som gir et innblikk i livet til barn i ulike deler av verden gjennom en kort film og refleksjonsoppgaver som åpner for gode samtaler med barna.
  • Materiellet i Omvendt Julekalender er i utgangspunktet bygget opp etter kunnskapsmål i norske skolers læreplan, og passer bra for barn i og nær barneskolealder.
  • I helgene finner dere luker som byr på historier, koselige familieaktiviteter, oppskrifter og lignende

Verdens viktigste julegave! 

Omvendt Julekalender er helt gratis å være med på, men det er også en kjempefin anledning til å samle inn penger til barna som trenger det gjennom familieaktiviteter og små oppdrag for barna.

Dersom dere som familie ønsker å samle inn penger gjennom kalenderen, finnes det ulike måter å gjøre dette på:

  • Barna kan gjøre småjobber hjemme, eller på andre måter samle inn til et lite bidrag til SOS-barnebyers arbeid. Det innsamlede beløpet betaler dere så inn gjennom skjemaet på lukesiden.
  • Dere kan starte en egen familieinnsamling som dere kan dele med venner og kjente. Dette kan dere gjøre via innsamlingsplattformen Spleis.

Slik kan barna være med å bidra til at noen av verdens mest utsatte barn får omsorg, en stabil familie og et trygt hjem.

Historien bak Omvendt Julekalender:

Omvendt Julekalender startet som en kalender for barneskolene i 2008, med oppgaver og temaer knyttet til kunnskapsmål i læreplanen. Siden da har kalenderen blitt ekstremt populær blant skoler over hele landet, og flere har ønsket å kunne delta også som familie. Derfor har vi valgt å tilpasse Omvendt Julekalender for familier, slik at enda flere kan delta i den givende adventsaktiviteten!