Gå til hovedinnhold

Odd Fellow Ordenen

SOS-barnebyer er stolt over å ha Odd Fellow Ordenen som samarbeidspartner. Odd Fellow Ordenen har gjennom to landssaker, 2001-2003 og 2011-2013, samlet inn penger og finansiert to nye SOS-barnebyer i henholdsvis San Vicente i El Salvador og Ngabu i Malawi.

Tusen takk for den viktige støtten i 2023!

Utdeling av mais og soyabønner. Kvinner, menn og barn tar i mot fra SOS-barnebyers medarbeidere. det er også en bil fra SOS-barnebyer i bildet. Foto: SOS-barnebyer Malawi

Siste nytt fra Ngabu høsten 2023

Gjennom familieprogrammet som jobber forebyggende lokalsamfunnet klarer familiene selv å løfte seg ut av fattigdom og gi barna god omsorg, slik at de kan leve et verdig liv. I dag er det nesten 2 300 barn og familier som får støtte.

Les mer om hvordan bidraget fra Odd Fellow Ordenen endrer livet til barn og unge

To gutter holder armene over skuldrene til hverandre. Den ene har gul t-skjorte, den andre grønn, begge smiler. Foto: SOS-barnebyer

Forslag landssak 2024 - 2026:
Hver eneste dag i en utrygg barndom er en dag for mye!

Sammen med SOS-barnebyer har Odd Fellow Ordenen, gjennom tidligere landssaker, bidratt til at flere tusen barn har fått dekket grunnleggende behov og oppfylt rettighetene sine, og gjort lokalsamfunnet mer robust. Vi fikk en ny mulighet og var én av fire kandidater til landssaken 2024 - 2026. 
Se filmen og les mer om hva vi skrev om hva vi kunne få til sammen, for å gi enda flere barn et verdig liv.

Gutt fra Ngabu holder ei blå jakke foran halve ansiktet, som moren hans har sydd. Illustrasjonsfoto fra Ngbu: SOS-barnebyer

Siste nytt fra Ngabu våren 2023

Støtten fra Odd Fellow er med på å gi familier i lokalsamfunnet, som er i en vanskelig livssituasjon, en bedre omsorgssituasjon, skolegang og fremtidsmuligheter. 

Les mer om situasjonen i Ngabu og arbeidet vi gjør.

Jenta sitter i et ødelagt hus i Malawi. Foto: SOS-barnebyer Malawi

Siste nytt fra Ngabu høsten 2022

Vi jobber både med akutt nødhjelp, forebyggende og langsiktige tiltak.
Les mer om dette arbeidet her.

bilde

Siste nytt fra Ngabu våren 2022

Her finner du siste nytt fra SOS-barnebyen i Ngabu. 

Les mer om det her.

En familie som er rammet av oversvømmelsene i Malawi. Foto: SOS-barnebyer

Malawi er hardt rammet av tropisk storm. 

En tropisk storm som feide fra Madagaskar til Mosambik og Malawi, har kostet minst 46 mennesker livet og gjort mange mennesker husløse.

Les mer om det her

bilde

Nyhetsbrev sommeren 2021

I nyhetsbrevet får du en oppdatering om programmene i Ngabu, inkludert en oppdatering på situasjon med Covid-19 i Malawi. Les mer her.

SOS-barnebyen i Ngabu, Malawi

Barnebyen i Ngabu ble offisielt åpnet i august 2016. Barnebyen har plass til 120 barn. I dag er det til sammen 114 barn i SOS-familiene, som har en fast og trygg omsorgsperson. De vokser opp i en familie sammen med biologiske- og SOS-søsken, og får hjelp og oppfølging med lekser og skolearbeid, god og riktig ernæring, tilgang til alle nødvendige helsetjenester og et trygt og godt oppvekstmiljø.  

Det beste for barn er å vokse opp i sin egen familie, og plassering i barnebyen eller andre fosterfamilier skal være siste utvei. Derfor har SOS-barnebyer i Ngabu også et familieprogram som støtter og styrker familier i lokalsamfunnet, slik at det skal bli i stand til å gi barna sine god omsorg og dekke deres grunnleggende behov. Familieprogrammet i Ngabu når ut til 2300 barn og deres familier. 

SOS-barnebyer i Ngabu driver også en skole, der går det 300 barn fra både barnebyen og lokalsamfunnet. På barnebyens område ligger det også en barnehage som blir drevet av en lokal organisasjon. Der får 55 barn et måltid med næringsrik mat hver dag, lek og aktiviteter legger grunnlaget for skolestart  

 

En familie står utenfor huset sitt. Moren, i rosa overdel og turkis og rosa skjørt, holder den minste på armen, i midten står tre jenter, ei i rosa kjole, ei i lilla kjole. Faren i hvit skjorte holder den nest minste jenta på hodet, hun har på seg gul kjole. Foto Cornel van Heerden.

Frivillig Samfunnsbygger for lokalsamfunnet

Som Samfunnsbygger i Ngabu investerer du i det forebyggende arbeidet i lokalsamfunnet. Dette gjør at familiene klarer å selv løfte seg ut av fattigdom og gi barna god omsorg, slik at de kan leve et verdig liv.
Bli Frivillig Samfunnsbygger i Ngabu.

Behovet er stort i Ngabu

Hva skjer når du blir fadder?

Du får en SMS med lenke til Min Side der du får informasjon om barnebyen du støtter.

Du får en SMS med lenke til Min Side der du får informasjon om barnebyen du støtter.

Du får en velkomstmappe i posten etter en ukes tid.

Du får en velkomstmappe i posten etter en ukes tid.

To ganger i året får du brev fra barnebyen med siste nytt om barnebyen din.

To ganger i året får du brev fra barnebyen med siste nytt om barnebyen din.

Du får nyhetsbrev og vårt digitale magasin per e-post. Med informasjon om det du bidrar til.

Du får nyhetsbrev og vårt digitale magasin per e-post. Med informasjon om det du bidrar til.

SOS-barnebyen i San Vicente, El Salvador

I Odd Fellow Ordenens Landssak 2001-2003 samlet medlemmene inn penger til en SOS-barneby i El Salvador. Barnebyen ble åpnet i mai 2005, og er en velfungerende barneby for 130 barn, og over 500 barn får hjelp av familieprogrammet som er tilknyttet SOS-barnebyen.

Ny familie og omsorg i barnebyen i San Vicente

Har du spørsmål?

Har du spørsmål?

Kontakt Turid Weisser
Mobil: 480 05 167