Gå til hovedinnhold

Murmansk, vår 2016

SOS-barnebyen i Kandalaksha ønsket tre nye barn velkommen i fjor, i tillegg til to nye fosterfamilier med til sammen syv barn.

01. juni 2016

Ved slutten av året bodde det totalt fire fosterfamilier med 15 fosterbarn i barnebyen, og det forventes at en til familie flytter inn i løpet av 2016. Hver familie får individuell støtte og oppfølgning fra en egen veileder.

Åtte ungdommer fullførte grunnskolen og begynte på yrkesopplæring i henholdsvis Kandalaksha, Polyarnye Zori og Murmansk. En student fullførte sine studier ved Murmansk videregående skole og har nå kommet i gang med sine studier på Herzen Universitet i St. Petersburg, som er et av de eldste og største pedagogiske universitetene i Russland. Studenten bor for tiden i ungdomshuset til SOS-barnebyer i St. Petersburg.

Det bor nå 13 elever i barnebyens ungdomshus i Murmansk, inkludert en ungdom fra en fosterfamilie og fire ungdommer fra barnebyen over 18 år. Ungdomshuset har alltid mange aktiviteter og prosjekter på gang, blant annet besøk av frivillige og studie- og karriereveiledning.

I desember deltok beboerne i barnebyen på en offisiell prisseremoni for begavede barn og unge i Murmansk-regionen. Prisene tildeles årlig til elever og studenter for fremragende prestasjoner innenfor felt som naturfag, kultur, sport og kunst. SOS-eleven Nikolay mottok sportsprisen, til barnebyens store glede.

Sommeren fylles med spennende aktiviteter for barna i barnebyen, og mange barn deltar på sommerleirer i Murmansk, mens andre drar på ferie med sine SOS-familier til blant annet Krim, Astrakhan, Leningrad, Vologda, Krasnodar og Petrozavodsk.