Gå til hovedinnhold

Kjærlighetserklæring til SOS-mamma

Henda og Alana som har vokst opp i en SOS-familie i Huambo, Angola setter utrolig stor pris på SOS-mammaen sin. Her kan du lese de nydelige ordene.

- Å snakke om vår mamma er som å be oss om å beskrive en blomst, en blomst i ørkenen: Hun står fast og har med seg lærdom om hvordan hun skulle være en god mamma fra folket hun vokste opp sammen med.

Det er fantastisk at noen som ikke har sett oss bli født, likevel tar så godt vare på oss. Hun er hard arbeidende, kjemper for oss og bryr seg om oss. Alt vi har lært er takket være vår kjære mamma: Hvordan vi skal leve i denne verden, hvordan vi kan håndtere også det som er vanskelig i livet. 

Mamma liker ikke å sitte stille. Det er alltid noe å gjøre. Hun tar vare på hus og grønnsakhage og hun har lært oss hvordan vi skal dyrke grønnsaker få det beste ut av jordsmonnet. Hun har også lært oss å jobbe hardt og respektere mennesker.

Vi setter stor pris på at hun er tålmodig. Noen ganger føler vi oss mislykket, men hun har lært oss ingen i dette livet er perfekte og at alle kan ta feil. 

Er det noe vakkert i denne verden, så er det en mamma. Hun er en velsignelse i vårt liv. 

Mamma, tusen takk. Vi elsker deg! 

Henda (17)

Alana og SOS-mor Anita. Foto: Turid Weisser

Sterke ord til SOS-mor Anita i barnebyen Huambo i Angola

- Dette gjør du bedre enn de fleste. Det finnes ikke nok ord til å beskrive hvor viktig du er for oss, mamma.  Jeg kan huske hvordan du aldri fikk sove om natta hvis noen av barna var syke.

Jeg kan også huske de fine øyeblikkene vi hadde sammen: latter, glede, og de små gester og da du viste oss hva ett godt menneske er.

Du har lært oss at ulikhet er for de svake og at likhet er for de som kjenner den sanne betydningen av ordet! 

Takk for at du har vært den mammaen du er – som beskytter oss og sitt rede! 

Jeg elsker deg!

Alana