Gå til hovedinnhold

Ingen alene med SOS-barnebyer

SOS-barnebyer lanserer egen podkast, hvor kjente og ukjente mennesker deler sine historier og erfaringer om temaer som oppvekst, utenforskap og mental helse.

Berat Jusufi har kort mørkt hår, hvit genser med krage og hodetelefoner. Han snakker inn i en mikrofon. Foto: SOS-barnebyer
Berat Jusufi, miljøarbeider

Episode 1: 
Ungdom må få et alternativ til kriminalitet (Berat Jusufi)

Berat Jusufi flyktet med familien fra Kosovo da han var liten. Livet i Norge ble strevsomt og han havnet i et kriminelt miljø. Som 19-åring kom han i fengsel, og før dette var barndommen preget av livet på krisesenter og i barnevernsinstitusjon. I dag er han en engasjert miljøarbeider med et stort hjerte for å hjelpe barn og ungdom. Engasjementet hans er blant annet blitt portrettert i dokumentaren "Krigere" på NRK. 

Hør Berat fortelle på Spotify, og i podkastappen.

bilde
Zaineb Al-Samarai, idrettspresident

Episode 2: 
Idrettspresidentens kamp (Zaineb Al-Samarai)

Zaineb Al-Samarai flyktet fra Irak, fant fotballen og fellesskapet på Holmlia og skal nå sørge for at enda flere barn og unge får ta del i Norges største frivillige folkebevegelse. For å få til det vil hun bygge ned både økonomiske og kulturelle barrierer - og ta i bruk alle virkemidlene hun har lært seg som politiker, PR-rådgiver og ikke minst knallhard midtstopper. 

Hør Zaineb fortelle på Spotify, og i podkastappen.

bilde
Abbas Ghulam, ungdomsarbeider

Episode 3:
Norges farligste mann (Ghulam Abbas)

Ghulam Abbas var tidligere omtalt som Norges farligste mann. Som tidligere gjengleder av den beryktede B-gjengen ble han dømt for både hvitvasking og mafiavirksomhet. I dag er han ungdomsarbeider og jobber i barnevernstjenesten. Hvordan sørge for at flere barn ikke går i samme spor som Abbas? Og hva kreves egentlig for å bryte ut av et farlig miljø?

Hør Abbas fortelle på Spotify, og i podkastappen.