Play

Nora opplevde en mors verste mareritt

Tyfonen Haiyan raserte byen de bodde i og tok fra henne det aller kjæreste hun eide, barna. Tiril Sjåstad Christiansen fikk høre den ekstreme historien.

SOS-fadder: Tiril Sjåstad Christiansen

SOS-fadder: Tiril Sjåstad Christiansen

Tiril har sett med egne øyne hvilken stor betydning fadderbidraget har.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon

5 gode grunner til å være fadder

1. Du forandrer barns liv! Barn uten omsorg får en trygg familie å vokse opp i og en god fremtid, takket være dine bidrag som fadder. 

2. Du blir mer lykkelig! Det er forsket på at det å gi utløser lykkehormoner og øker livskvaliteten. Som fadder gir du til noen som trenger det hver måned og det gir en god følelse. 

3. Du får noe å dele med barna! Enten du har egne barn, bonusbarn eller barnebarn er dette en kjempefin anledning til å dele noe om verden rundt dem. Du får bilder og tegninger, og du kan også skrive til fadderbarnet ditt om du ønsker det.  

4. Du lærer noe nytt! Som fadder kommer du tettere på mennesker fra et helt annet sted i verden. Du lærer nye ting om barneomsorg, oppdragelse, bistandsarbeid og andre kulturer. 

5. Du vet at du gjør en forskjell! Pengene du gir brukes der det er størst behov, på den måten hjelper du enda flere barn og gjør verden til et bedre sted.

Derfor er vi SOS-faddere!

Dagfinn, SOS-fadder i mange år, ble tydelig rørt da han fikk en overraskende hilsen fra fadderbarnet sitt på direktesendt TV. Foto: Kaia Means

Dagfinn, fadder

«Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre av gode ting i livet, men ved å være fadder så har jeg i alle fall hjulpet ett barn. Og i SOS-barnebyer vet vi at ved å hjelpe ett barn, så hjelper man også mange flere.» 

Lars-Ingar Bragvin Andresen, fadder

«Vi ble faddere og etter ei uke fikk vi et brev i posten. Et ansikt. Et navn. Et sted. Vi var blitt faddere. Fjernt, men samtidig nært. Dette barnet får en fremtid med hjelp av noen få av våre norske kroner.»

 

Du kan utgjøre en stor forskjell!

Slik jobber SOS-barnebyer etter naturkatastrofer

  • SOS-barnebyer har programmer over hele verden, og kan raskt sette i gang ulike nødhjelpstiltak.
  • Omsorg, beskyttelse og oppfølging av barn er hovedfokus.
  • SOS-barnebyer jobber alltid med å identifisere familiemedlemmer når barn er alene etter en katastrofe.
  • I mange tilfeller har nødhjelpsprogram ført til etablering av faste SOS-programmer som tilbyr langsiktig, alternativ omsorg til barn og unge som trenger det. 

 

Play

Nora opplevde en mors verste mareritt

Tyfonen Haiyan raserte byen de bodde i og tok fra henne det aller kjæreste hun eide, barna. Tiril Sjåstad Christiansen fikk høre den ekstreme historien.