Gå til hovedinnhold

Håper regnet kommer snart

Nkotha (15) har sett én etter én av vennene slutte på skolen fordi de må hjelpe familien med å finne mat. Hun er redd for å bli giftet bort.

"Jeg heter Nkotha. Jeg er 15 år gammel og kommer fra Kargi, nord i Kenya. På grunn av tørken har vi mistet alle geitene og kamelene våre, og det rammer faren min veldig hardt. Han klarer ikke lenger å forsørge oss. Vi må låne mat fra naboene våre, og iblant går pappa til kjøpesenteret for å tigge. Det er slik vi holder oss i live."

Dårlig helse

Pappa puster gjennom en tube legen har operert inn i halsen hans. Men han må likevel hente vann, lete etter ved i den stekende solen og lage mat mens jeg er på skolen. Mamma døde for to år siden. Jeg har fire småsøsken som er ni, ti, tolv og tretten år gamle. Faren min har ikke råd å betale for skolegangen deres. Jeg er den eneste i familien som går på skolen. Jeg håper å kunne bli barnelege en dag.

Mange må slutte på skolen

Siden pappa sliter så mye med helsen ville han at jeg skulle slutte på skolen. Men landsbyens eldste nektet. De ba ham å la meg fortsette på skolen, siden samfunnet vårt jobber hardt for at jenter skal få skolegang. Men jeg har sett én etter én av vennene mine slutte på skolen, fordi de må hjelpe familien med å finne mat.

Frykter utdannelsen må vike

Vi har lite å spise hjemme. Jeg får mais eller ris med bønner på skolen. Maten gir meg litt krefter og hindrer meg i å besvime. Jeg er bekymret for hva som vil skje med meg når jeg er ferdig med barneskolen neste år. Hvem skal gi meg utdanning da? Jeg er redd for å bli giftet bort fordi det ikke finnes noe annet alternativ. Jeg ønsker meg en utdanning, slik at jeg kan hjelpe faren min – skaffe ham ny buskap og sørge for at søsknene mine får gå på skole.

Håper pappa gifter seg igjen

I samfunnet vårt er det ikke vanlig at fedre oppdrar barna sine på egen hånd, uten en kone. Her er det kvinnens plikt å ta seg av barna. Jeg ønsker at faren min kunne giftet seg på nytt, men uten geiter har han ikke råd til medgiften. Han må derfor bli alene til regnet kommer.

Vi trenger din hjelp!

Etter den verste tørkekatastrofen på 40 år står nesten seks millioner barn på Afrikas Horn i akutt fare for underernæring. Med knusktørr jord, avlinger som visner og husdyr som dør, har millioner av mennesker mistet livsgrunnlaget.

Gi et ekstra bidrag – hvert eneste bidrag teller for barna som akutt trenger vår innsats og hjelp.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon