Gå til hovedinnhold

De største utfordringene for barna

Fotoreportasje

2021 var et krevende år for millioner av barn. Gjennom året var SOS-barnebyer til stede med akutt nødhjelp i over 20 land. Men pandemien har gjort vondt verre og økt behovet for støtte i det nye året. FN anslår at 274 millioner mennesker vil trenge nødhjelp i 2022.

23. februar 2022

En mor med barn snakker med SOS-familierådgiver. Foto: Faham Foorodi.

ØKENDE FATTIGDOM
Mange familier har fått det verre som følge av koronapandemien. Nesten 100 millioner mennesker har falt under fattigdomsgrensen i løpet av pandemien, anslår FN-

En gutt drikker vann. Foto: Joost Bastmeijer

FLERE BARN SULTER
Tørke, ekstremvær og konflikter rundt om i verden har ført til at 45 millioner mennesker er på randen av sult. Underernæring er en stor risiko for barns fysiske og mentale helse.

En skoleklasse i Ghana. Foto: Alea Horst

AVBRUTT SKOLEGANG
Minst 616 millioner barn verden over er fortsatt rammet av helt eller delvis nedstengte skoler. I noen land har ikke barna vært på skolen i to år. Foto: Alea Horst

Ei jente på flukt holder sin lillesøster på fanget. Foto: SOS-barnebyer

ET ØKENDE ANTALL BARN PÅ FLUKT
Antall barn som er internt fordrevet eller som er på flukt fra hjemlandet sitt har aldri vært høyere. Over 80 millioner mennesker er nå flyktninger eller internt fordrevne, over 40 prosent av dem er barn. 

Ei jente leker i søledammen på Filippinene etter tyfonen. Foto: Liorera Moico

KLIMAENDRINGER TRUER BARN
Klimaendringer og naturkatastrofer fører til at stadig flere mister hus og hjem, og påvirker matsikkerheten for barn og familier som bor i utsatte områder. 

bilde

KRIG OG KONFLIKT HAR STORE KONSEKVENSER FOR BARN 
I krigsherjede Tigray i Etiopia er det over fem millioner mennesker som har behov for nødhjelp. I Øst-Ukraina har åtte år med bevæpnet konflikt ført til at over tre millioner mennesker trenger nødhjelp. De fleste av dem kvinner og barn.