Gå til hovedinnhold

Mercy og de fem barna bodde på gaten

Malawi

- Jeg hadde aldri sett folk i en så elendig forfatning før, sier Esther Phiri om da hun møtte Mercy og barna første gang.

Mercy så frem til et nytt liv da hun forlot landsbyen i 2011 for å bosette seg med mannen et annet sted i Malawi. Men hennes nye tilværelse ble raskt et mareritt. Få måneder etter reiste mannen sin vei og etterlot henne med fem barn i alderen åtte til femten år.

Mercy eide ikke en krone. Uten noen penger hadde hun ikke mulighet til å ta med barna tilbake til landsbyen sin. I stedet begynte et tøft liv der hun flyttet rundt med barna på jakt etter strøjobber for å få mat.

Ester Phiri er leder for en lokal frivilliggruppe.
Ester Phiri er leder for en lokal frivilliggruppe
Eldstemann Moses håper at han en dag vil bli regnskapsfører

Fikk bo i huset

En dag dukket de opp hos Esther Phiri. Hun er leder for en lokal frivillig-gruppe og var sjokkert over å se tilstanden til Mercy og barna.

- Jeg hadde aldri sett folk i en så elendig forfatning før, sier hun.

Esther følte seg forpliktet til å gjøre noe, og hun overlot ett av sine hus til dem. Samtidig ba hun SOS-barnebyer vurdere hvordan organisasjonen best kunne bistå familien. Familien fikk støtte gjennom SOS-familieprogrammet, som styrker familier i krise slik at de kan komme ut av den vanskelige situasjonen de er i.

Tro på fremtiden

Mercy husker hvor vanskelig livet var da de sov langs veiene uten noe å spise. I dag er barna tilbake på skolen. SOS-barnebyer Malawi betaler skolepenger, skoleuniform og lærebøker. Eldstemann Moses er kommet inn på ungdomsskolen, og har nå mulighet til å fortsette på videregående skole. Moses håper at han en dag vil bli regnskapsfører.