Gå til hovedinnhold

Besøket Kassaech aldri glemmer

Noen forsiktige bank på døren til Kassaech var starten på en familieforøkelse hun ikke hadde forventet.

Kassaech bor i et fattig område i Hawassa i Etiopia. Hun er enke og mor til fem barn. Tre er hennes biologiske barn – to andre har hun blitt fostermor for.

For åtte år siden banket det på døren hennes. Utenfor sto seks år gamle Kevin og spurte om han kunne bo hos henne. Han hadde ingen som kunne ta vare på ham. 

Var alene og følte seg uttrygg

De første seks årene av livet hans var alt annet en stabilt og trygt. Moren til Kevin jobbet som prostituert og ble etter hvert gravid. Men hun klarte ikke å ta seg av Kevin og forlot han hos en bekjent. I ett år ventet de på at hun skulle komme tilbake. Men hun kom aldri. Det var ikke en permanent løsning å bo der, så Kevin ble gitt videre til en annen kvinne som hadde jobb og inntekt. Men hun jobbet så mye, og Kevin var derfor mye alene og følte seg utrygg. Hvorfor ville ingen ha ham?

Kevin hadde sett Kassaech i nabolaget og en dag bestemte han seg for å gå bort til huset hennes. Han banket på døren, og Kassaech åpnet. 

- Jeg liker ikke å bo der. Kan jeg få bo hos deg? spurte Kevin. Kassaech er enke og var allerede mor til fire barn. Alikevell tok Kassaech kontakt med kvinnen som hadde ansvaret for Kevin, og spurte om Kevin kunne bli en del av deres familie. Slik gikk det, og søskenflokken vokste til fem. 

Kevin er et forbilde for de andre barna

- Jeg er så stolt av Kevin. Han er så omsorgsfull, oppmerksom og kjærlig. Han gjør så godt han kan på skolen, og har store drømmer for fremtiden, forteller Kassaech. 

Kevins iver på skolen smitter over på de andre barna. Kassaech har stor tro på at Kevin vil klare seg bra i fremtiden. Selv droppet hun tidlig ut av skolen, men drømmer om at alle barna hennes får sikret seg en trygg fremtid. Familien får økonomisk hjelp av SOS-barnebyer til skolemateriale, tøy og mat. De får jevnlig hjemmebesøk hvor de får råd, veiledning og god oppfølging. 

I dag er Kevin 14 år, går fortsatt på skolen og har hele fremtiden for sine føtter!

Les mer om arbeidet vårt for barna som trenger god og stabil omsorg