Gå til hovedinnhold

– Jeg skal bli matematikklærer

Jeimy er 13 år og hun har bodd i en SOS-familie i Bogotá i seks år. Hun kom til barnebyen sammen med den eldre søsteren sin på grunn av familiesituasjonen hjemme.

Storesøsteren flyttet etter hvert tilbake til sin biologiske familie, men for Jeimy var ikke det et alternativ. Hun er takknemlig for å kunne vokse opp i SOS-familien i Bogota. Her fikk hun endelig den tryggheten hun manglet i livet. – Det var her jeg opplevde stabilitet for første gang, sier Jeimy.  Endelig hadde hun voksne rundt seg som ville henne vel og var bekymret for henne. 

Nytt hjem i et vanlig nabolag

I fjor flyttet hun fra barnebyen sammen SOS-moren Yolis og resten av SOS-familien inn i en leilighet i vanlig nabolag. I løpet av 2018 skal alle SOS-familiene i Bogota bo integrert i lokalsamfunnet. Alle familiene får fortsatt den samme faglige og gode oppfølgingen, samtidig som barna blir bedre kjent i lokalsamfunnet, får nye venner og en god overgang til voksenlivet. – Jeg elsker leiligheten, og følelsen av å bo i vårt eget hus, sier Jeimy.

Se film fra barnebyen:

Skoleflink og omsorgsfull

Jeimy er glad i skolen. Hun elsker å lese og bruker mye tid på skolearbeidet. Hun synes også at det kjempegøy å hjelpe sine yngre SOS-søsken med leksene. Og hun har fremtidsplanen klar. – Jeg skal bli matematikklærer. Og mellom alle syslene finner Jeimy også tid til å være en omsorgsfull søster som tar godt vare på alle rundt seg.

Jeimy med SOS-søsknene sine. Foto: Nina Ruud

Jeimy med brødrene fra SOS-famililen. Foto: Nina Ruud