Gå til hovedinnhold

Geinson brenner for miljøvern

Geinson kom til sin SOS-familie for rundt ni år siden. Da var han 10 år. Han fikk et nytt hjem i SOS-barnebyer i Colombia sammen med sin biologiske søster. Her har han vokst opp i sin trygge SOS-familie som har gitt ham omsorg og stabilitet.

En ny start

Barna som kommer til SOS-barnebyer har opplevd å miste det barn over hele kloden er aller mest redd for å miste: Mamma og pappa. Selve grunnfundamentet i livet. Alt som er trygt og kjært. Så får de en ny start. Et hjem, med en omsorgsfull mor og søsken. Biologiske søsken, hvis de har, og nye søsken. En seng. Mat. Hjelp til lekser. Mulighet for å få en utdanning og bygge et liv etter SOS-barnebyer.

Geinson med sin kjære katt. Foto: SOS-barnebyer
Geinson med sin kjære katt. Foto: SOS-barnebyer

Forbereder seg på voksenlivet

Nå som han er 19 har han flyttet til ungdomshuset tilknyttet SOS-barnebyer i Cali, Colombia.  Frem til nylig, bodde han i familiehjemmet og pleide å stå opp hver morgen for å spise frokost med SOS-moren, hans biologiske søster og andre SOS-søsken – og katten.

Nå lærer han å bo med andre ungdommer og de fleste er som han studenter ved universitetet, så de har alle forskjellige tidsplaner og livsstiler. Han elsker naturen og dyr og respekt for miljøet har blitt en viktig del av livet hans. Han håper å bidra til positiv endring i fremtiden.

19-åringen er også veldig glad i idrett (særlig fotball), friluftsliv, å gå på kino med vennene sine og å spise pizza, ajiaco (en tradisjonell suppe med kylling, mais, poteter og kremfløte) og arepas (et slags brød laget av maismel) med egg.

Geinson ønsker å bli selvstendig. Med støtte fra SOS-barnebyer tok han et studium som vekket interessen for globale problemstillinger, og han valgte derfor å studere økonomi og internasjonal virksomhet. Han er nå i sitt andre semester.

Ønsker å gi tilbake til samfunnet

Utover hans ambisjoner i arbeidslivet, planlegger Geinson å reise verden rundt og gi tilbake til samfunnet. Han vil gjøre verden til et bedre sted ved å redusere bruk av kjemikalier og fremme gjenvinning.

- Måten byer vokser har påvirket miljøet og økosystemene i Colombia og hele verden i stor grad. Vi kan ikke sette en stopper for utvikling, men vi kan forhindre ødeleggelsen av naturen vår, sier en bekymret, men håpefull, Geinson. Han håper å bidra til positiv endring i fremtiden.