Gå til hovedinnhold

- Aksepten ga meg motet

Angelas reise

Livet gjemt i skjul og hemmelighet er endelig over: Angela (19) fra Mexico lever nå åpent som en transkvinne.

I mange år har hun slitt med å akseptere seg selv, helt til hun en dag turte å fortelle det til søsteren. Den kjærlige støtten hun mottok fra søsteren gjorde at hun etter hvert turte å åpne seg for sine to brødre – og stå opp for den hun var.

Som ettåring, kom Angela og de tre søsknene til den tidligere SOS-barnebyer i Huehuetoca i Mexico. Som ungdom bodde hun i ungdomsavdelingen til SOS-barnebyen i Comitán. I dag er hun en del av det forebyggende familieprogrammet i Huehuetoca, der hun får økonomisk støtte til et selvstendig liv. Hun får også oppfølging av psykolog.

«Alle ønsker at jeg skal gå rundt å skjule den jeg egentlig er, men nå velger jeg å være meg selv.»

Angela (19)

Veien til å tørre og være seg selv, har vært vanskelig og smertefull for Angela. Lenge gikk hun rundt og følte at det hun kjente på var feil. Den første personen hun åpnet seg for i full ærlighet var søsteren Carina. Hun ga Angela en lovnad: «Dersom du vil fortsette å holde dette hemmelig, så trenger du ikke bekymre deg – hemmeligheten din er trygg hos meg!». Angela stoler på søsteren sin. Med en god dose ubetinget kjærlighet fikk hun til slutt endelig nok mot til å tørre å leve åpent som seg selv slik hun alltid hadde ønsket.

Hun får også støtte fra SOS-barnebyer. Selv om noen fremdeles må venne seg til hennes nye navn, har det ikke vært noe problem så langt.

Vi respektere hverandre alle sammen. Slik skal det alltid være, avslutter Angela.