Gå til hovedinnhold

Kloke ord fra Raundalen og Mørch

Familiehjemmodellen er en bo- og omsorgsløsning for barn og ungdom som har flyktet alene til Norge og som skal bosettes i en kommune. Den sikrer familiebasert omsorg med trygge, stabile omsorgspersoner, og det legges stor vekt på kvalitet og langsiktighet i omsorgen. Modellen er utviklet av SOS-barnebyer i samarbeid med Asker kommune og Husbanken.

I intervjuene under snakker psykologene Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch om fordelene ved familiehjemmodellen og gir sine råd til foreldre og ansatte som jobber med barn og unge.

Familiehjem 

Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch forklarer styrkene til Familiehjemmodellen og hvorfor den egner seg spesielt godt for enslige mindreårige flyktninger og søskengrupper i barnevernet.

Fortiden

Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch gir sine råd til fosterforeldre om hvordan best snakke med barn og unge som har flyktet alene til Norge om fortiden og tiden på flukt.

Fosterforeldrerollen

Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch diskuterer utfordringer i fosterforelderrollen og gir nyttige tips til fosterforeldre.

Hverdagen

Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch deler sine refleksjoner om hverdagen i et hjem og relasjonen mellom barn og foreldre.

Tenåringshjernen

Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch gir viktig innsikt i hvordan tenåringshjernen og innsikt i relasjonen mellom forelder og tenåring.