Gå til hovedinnhold

Tryggheten i et hus

Fanny (13), Selina (12) og Shakira (10) bor i Blantyre i Malawi, sammen med mor, far og to mindre søsken. Faren har ikke fast jobb, men tjener penger på å slå gress som han bunter sammen og selger som takdekke. En gammel skade i det høyre beinet har gitt ham en bevegelseshemning, som gjør det utfordrende å gå mye.

Med nytt hus og støtte til å erstatte tapte eiendeler, kom familien seg på beina igjen og barna kunne returnere til skolebenken.

Ødelagt av brann

Familien på fem bodde i et lite hus med gresstak. For to år siden ble de rammet av brann, som ødela huset og alt de eide.

De fikk flytte inn hos en nabofamilie, men brannen hadde vippet familien over kanten – ungene måtte slutte på skolen og de hadde heller ikke nok å spise. De fikk hjelp til å søke om støtte fra sosiale myndigheter, men fikk avslag.

Nytt hus

Familien ble med i SOS-barnebyers familieprogram, som gjennom et godt samarbeid med lokale organisasjoner, sørger for støtte til å bygge et nytt hus.

En anstendig bolig med tett tak, hvor barn kan få beskyttelse og sove trygt, hvor familien kan lagre mat og medisiner og oppbevare klær og andre eiendeler tørt, er helt nødvendig for at barn skal ha god omsorg.

Trygghet

SOS-barnebyers familieprogram tilbyr støtte og tiltak som gjør familier som er i en vanskelig situasjon i stand til å gi barna god omsorg. Støtten er helhetlig og tilpasset hver families behov.

Med nytt hus og støtte til å erstatte tapte eiendeler, kom familien seg på beina igjen og barna kunne returnere til skolebenken.

Bedre boforhold gjør hverdagen enklere for de voksne og gir dem muligheten til å skape tryggere rammer for de tre jentene.

Takk til OBOS for at dere med på å skape varig utvikling for barn og samfunn.