Gå til hovedinnhold

Frank følger drømmene sine

Cali, Colombia

Frank vokste opp i en SOS-familie i Cali. Nå studerer han på universitetet, og har planene klare for fremtiden.

– Moren min døde da jeg var åtte, og vi hadde ingen som kunne forsørge oss. Så storesøsteren min og jeg fikk en ny familie i SOS-barnebyen i Cali. Jeg tenkte på det som en mulighet, en ny begynnelse.

For tiden studerer Frank arkitektur ved Universitetet i San Buenaventura i Cali, og går nå sitt sjuende semester. Han trives godt på skolen, og innrømmer at han er en liten streber.

–Det er et ganske komplekst fagområde, men jeg er veldig motivert. Så selv om vi har et godt tilbud av fritidsaktiviteter på universitetet, prioriterer skoleoppgavene. Det hender likevel av og til at jeg tar meg tid til å spille fotball eller tennis med studiekameratene, innimellom levering av oppgavene, smiler han.

bilde
Frank med andre ungdommer.

Hjemme i barnebyen

Frank bor nå sammen med andre ungdommer i ungdomshuset tilknyttet barnebyen. Det er fire gutter og ei jente, og de fleste studenter ved universitetet eller yrkesskoler. I ungdomshuset får de gradvis mer ansvar for seg selv, under tett oppfølging. De får trening i å klare seg på egenhånd og praktisk veiledning i overgangen til voksenlivet.

- Jeg er den eldste og prøver å være et godt forbilde for de andre, både når det gjelder studier og husarbeid. Vi har fordelt arbeidsoppgavene hjemme og rydder og vasker sammen. Det er ikke ev av favorittsyslene mine, men jeg gjør det allikevel.

Tanker om fremtiden

Planen hans fremover er å få jobbe i et entreprenørselskap, som arkitekt eller byggeleder. På sikt drømmer han om å ha et eget firma og kanskje undervise på universitetet.

- Jeg vil også gjerne ha min egen familie, mitt eget hus og bo nær Giuly, søsteren min.