Gå til hovedinnhold

De virkelige superheltene!

Det barn trenger aller mest er trygge voksne som gir dem omsorg. Barnepsykolog Magne Raundalen sier det så fint: Barn trenger to ting. Kjærlighet og orden på livet.

Trygge foreldre verden over er hverdagshelter, og det er fristende å kalle dem superhelter. Ikke fordi de er perfekte omsorgspersoner, alle foreldre kan gjøre feil. Men de er superhelter fordi kraften i omsorgen deres har potensial til å bære gjennom flere generasjoner.

Matpakke og nattaklem

Hver dag bygger foreldre sten for sten på fundamentet i barns liv. Mammaer og pappaer skaper en hverdag med matpakke i sekken, hjelp med lekser, prat rundt middagsbordet, plaster på såret, nattaklem og faste rutiner. De fleste av oss gjør det automatisk, fordi vi selv er vokst opp sånn. Men disse rutinene er viktigere enn du tror.

- Barn er født med mange kapasiteter, men disse blir ikke utløst hvis barnet ikke også har god omsorg og et sunt miljø, sier Magne Raundalen til SOS-barnebyer.

Omsorg går i arv

God omsorg går i arv

God omsorg er grunnleggende for barnets utvikling. En god barndom gir ressurssterke voksne som igjen er med på å bygge sterke samfunn.

De dagene du ikke føler du strekker helt til som foreldre, husk da at du er mer enn bra nok, fordi du har vært der for barna dine gjennom dagen og lagt dem trygt i sengen sin på slutten av dagen.

Vi heier på superheltene! Vi heier på deg.

Av alle SOS-barnebyers innsamlede midler går:

0%
Til formålet
0%
Til innsamling
0%
Administrasjon