Gå til hovedinnhold

24 timer på sommerleir i Hviterussland

Møt Natasha

Bli med Natasha (8) på sommerleir på en øy ved Minsk! Hvert år reiser nesten 30 av barna i SOS-barnebyer i Hviterussland på ferie hit. Da er det telt, bading og fiske som gjelder.

Tekst og foto: Katerina Ilievska

hovedbilde

Kl. 08.00 Det er morgen i leiren. 27 barn i alderen 4 til 16 år henger soveposene sine ut til lufting.

0800

Kl 08.15 Litt morgen-tøy-og-bøy hører med før dagen starter. Dagsprogrammet er enkelt forklart og hengt opp i leiren.

0815

Kl.08.45 Natasha koser seg med frokosten sammen med vennene sine. På leiren deltar både barn som bor i SOS-familier, og som støttes av SOS-barnebyer i sin egen familie.

0845

Kl. 10.00 Alle barna bidrar til å holde orden i leiren. I dag er det Natasha sin tur til å tørke oppvasken.  

1000

Kl.11.00 Lek er noe av det beste på leiren, enten det er å balansere på bilhjul, hoppe trampoline, eller bade. Innimellom frileken er det også tid til litt lunsj.

1100

Kl. 14.00 Natasha er glad i å tegne, og hver dag er det satt av tid til kreative aktiviteter – ofte handler det om å lage noe sammen. 

1400

Kl. 17.00 En fiskestang, stille vann, bitt på kroken, gode venner. Det er sånne opplevelser som skaper noen av livets fineste minner.

1700

Kl. 19.00 - Vi lever som en stor familie, sier Inesa, som hjelper barna med middagslagingen. Barna bestemmer menyen, basert på tilgjengelige råvarer.

1900

Kl 19.30 Øya kan bare nås med flåte, og det er litt ekstra spennende. Hver kveld er det også leirbål. Da snakker barn og voksne om hvordan dagen har vært. – Her er det ingen som trenger å prestere for å være best i noe. Du trenger bare å være den beste versjonen av deg selv, sier leirleder Valeriy Mikhalevich.

1930

- Det er så gøy her! Først står vi opp, så leker vi og så svømmer vi – og før vi legger oss, har vi leirbål.  

Natasha

 

 Hviterussland flagg

Fakta om Hviterussland

Antall innbyggere: 9,5 millioner

Språk: hviterussisk, russisk

Hovedstad: Minsk

Våre program: Vi støtter familier, barn og unge. Utsatte familier får støtte gjennom familieprogram i lokalmiljøene, og barn uten omsorg får et nytt hjem i SOS-familier.