Gå til hovedinnhold

Engasjerte frivillige står sammen med Ukraina

Tekst: Stine Olsen

Fredag 24 Februar markerte ettårsdagen for Russlands angrep på Ukraina. En solidaritetsmarkering ble holdt utenfor Stortinget i Oslo for å vise Norges støtte og samhold til landet i form av taler, musikk og fakkeltog. Representanter fra hele politikk Norge, humanitære organisasjoner og mer var til stede, UngSOS inkludert.

Hundrevis av sivile liv har blitt tapt som følge av krigen, deriblant mange barn og unge. UngSOS og SOS-Barnebyer står i solidaritet med barna. De skal ikke lide ved å måtte vokse opp i en krigssone eller flykte fra landet sitt. Markeringen er en del av det internasjonale tiltaket #UniteWithUkraine og fokuserer på å gi nødvendig hjelp for å kunne frigjøre landet.

Sammen viste vi fra UngSOS vår støtte overfor menneskene i Ukraina. Med plakater i hånd, marsjerte SOS-gjengen til stortinget. Under appellene holdte vi opp plakater som sa “i solidaritet med barna”. I fakkeltoget gikk vi bakerst, hvor det flagret Ukrainske farger. Toget tok veien fra stortinget til aker brygge, så videre til Ukrainas ambassade i Arbins gate 4.

Med flere nye frivillige, stilte UngSOS med et sterkt engasjement for barn og unges velferd i Ukraina og vil fortsette å jobbe mot en bedre hverdag.