Gå til hovedinnhold

Elektrikeren Laston

Det bor nå 122 barn i barnebyen i Blantyre, Malawi som ble bygget takket være OBOS. I 2017 ble 17 unge re-integrert i lokalsamfunnet der hvor de kom fra.

19. juni 2018

De fleste av disse unge har bodd i barnebyen i Blantyre siden den ble opprettet i 2007, og de har nå blitt ungdommer. Alle barna var enten underernærte eller traumatiserte da de kom inn i barnebyen. Det at de fikk muligheten til å flytte ut av barnebyen betyr at disse barna har klart seg bra etter oppholdet i barnebyen. Noen av barna har fått fosterforeldre, mens for andre har de flyttet hjem til sin biologiske familie hvis situasjonen hjemme har blitt forbedret med årene. SOS-barnebyer vil fortsatt følge opp barna/ungdommene.

Barn fra barnebyen i Blantyre, Malawi på vei til skolen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Barn fra barnebyen i Blantyre, Malawi på vei til skolen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg

Ressurs i sitt eget lokalsamfunn

En av disse ungdommene er Laston, som har flyttet hjem til sitt opprinnelige lokalsamfunn for å bo for seg selv. I barnebyen hadde han en spesielt stor interesse for elektriske duppeditter, som mobiltelefoner, TV’er og radioapparater. Hans drøm var å bli elektriker. SOS-barnebyer støttet hans utdanning på en yrkesskole for å bli elektriker.

Nå har han nettopp bestått eksamen og fått diplom/fagbrev som elektriker. Det neste skrittet for Laston er å få oppdrag som elektriker. Da er det lettere å bo i et lokalsamfunn hvor han kan få gode venner og kontakter, noe han har stor tro på at han vil lykkes med. SOS-barnebyer har gitt ham en «startpakke» med det utstyret han trenger for å jobbe som elektriker.

Utdanning er helt avgjørende for fattigdomsbekjempelse og med omsorg og en god barndom i bunn får barn tilgang og bedre utbytte av en utdannelse.

Takk til OBOS ansatte, skoler og frivillige som investerer i barndom og bygger liv i Malawi.