Gå til hovedinnhold

Jordskjelvkatastrofen

Tyrkia og Syria ble rammet av et kraftig jordskjelv med styrke 7,8 natt til 6. februar. Senere samme formiddag ble et nytt jordskjelv utløst, denne gangen med en styrke på 7,5. Verdens helseorganisasjon frykter at over 20 000 er døde.

07. februar 2023

Tyrkia har tatt imot det største antallet flyktninger i verden. Det er rundt 3,7 millioner registrerte syriske flyktninger i området som er rammet av skjelvet. Dette betyr at noen av landets mest sårbare barn og familier er sterkt berørt.  

SOS-barnebyer har ingen programvirksomhet i Tyrkia, men i Syria er vi til stede.

Nasjonaldirektør i SOS-barnebyer, Samer Khaddam, uttrykker sin dypeste medfølelse for de som er hardt rammet av jordskjelvet:

— Det økende antall døde betyr at mange barn vil miste en forelder eller omsorgsperson i denne tragedien. Vi jobber nå med å finne ut hvordan vi best kan hjelpe, og sette inn nødhjelpstiltak. 

Det er mange barn, fosterforeldre og familier i lokalsamfunnet som får støtte av oss. Vi har hatt tett dialog med medarbeiderne våre som følger opp disse familiene, og alle er heldigvis i sikkerhet, avslutter han.  

Vi vurderer situasjonene fortløpende for å se om, og hvordan, vi kan bidra til hjelpearbeidet. Det er flere organisasjoner som har større ekspertise på umiddelbart redningsarbeid i områdene der vi er etablert, og som kan hjelpe mer effektivt i denne fasen av katastrofen.