Gå til hovedinnhold

India: Barna sterkt berørt av pandemien

Smittesituasjonen i India blir stadig mer alvorlig. Våre kollegaer i landet er svært bekymret.

03. mai 2021

- I disse vanskelige tidene jobber vi i solidaritet med folket for å bekjempe pandemien, som har ødelagt landets sosioøkonomiske struktur. Vi gjør vårt beste for å sikre at alle barna under vår omsorg er trygge, sier Sumanta Kar, generalsekretær i SOS-barnebyer India.

Svært utfordrende situasjon

- Den nåværende situasjonen er utfordrende. 171 barn og unge i 32 barnebyer har testet positivt, sier Baku Lokesh, nestleder i SOS-barnebyer India. – Også mange SOS-ansatte har blitt smittet. Vi har dessverre mistet en SOS-mor og tre medarbeidere i forbindelse med pandemien. Barn og familier, som får støtte gjennom SOS-barnebyers familieprogram er sterkt berørt. 600 barn og omsorgspersonene deres er smittet og nå under behandling.

Iverksatt smitteverntiltak

- Vi har tatt alle forholdsregler og jobber for å sikre god behandling av de som er syke, i tillegg til at vi har iverksatt smitteverntiltak for å redusere ytterligere spredning.

Alle barnebyene har fått:

  • Smittevernutstyr
  • Oksygenapparat
  • Oksygenflasker
  • Desinfiseringsmaskiner

- Det er begrenset adgang for besøkende til barnebyene, inkludert leverandører. Vi samarbeider også med statlige og kommunale selskap for å forebygge videre spredning av Covid-19 og har opprettet karantenesentre og helsetjenester med helsepersonell som kan vaksinere folk, avslutter Lokesh.

Mange barn har mistet foreldrene

SOS-barnebyer India har også kunngjort overfor myndighetene at de er klare til å ta vare på sårbare barn som har mistet foreldrene sine i pandemien. De ønsker også å tilby midlertidig omsorg i en barneby til barn med foreldre som er innlagt på sykehus, hvis de ikke har noen som kan ta vare på dem.