Gå til hovedinnhold

Hellas: Skogbranner herjer – barn evakuert

Skogbrannene som brøt ut søndag i området rundt byen Alexandroupolis, tvang for andre år på rad SOS-barnebyer til å evakuere barna og de ansatte.

25. august 2023

- Vi har en god beredskaps- og evakueringsplan, og alle barna ble midlertidig innkvartert på et hotell, sier George Protopapas, nasjonaldirektøren i Hellas.

- Kombinasjonen av sterk vind og høye sommertemperaturer gjorde at skogbrannene spredte seg veldig raskt. Som et resultat, raste en massiv vegg av flammer gjennom skoger og landsbyer, og gjorde store skader, fortsetter Protopapas. - Myndighetene var nødt til å evakuere mange hus, det største sykehuset i byen og hotellet som barna våre brukte som tilfluktsted, på grunn av den kraftig forurensede luften og røyken.

Barna måtte evakueres på nytt

Onsdag morgen, da hovedveien som forbinder Alexandroupolis med Thessaloniki ble åpnet for trafikk i noen timer, var det mulig barn og ansatte å reise til SOS-barnebyen Plagiari i Thessaloniki. Der skal de være så lenge det er nødvendig.

-  Vi er veldig rørt over velkomsten vi fikk i Plagiari, sier George Vafeas, leder for SOS-barnebyen Thrace. – Og glad for omtanken og kjærligheten vi ble møtt med.

- Våre tanker og medfølelse går til alle de som kjemper mot det brennende marerittet, avslutter han.