Gå til hovedinnhold

En engasjerende gjeng på årets andre UngSOS samling!

Tekst: Samuel Vedeler

Dagen begynte klokken 09:30 med en varm velkomst i lokalet. For å starte dagen positivt og skape en god stemning ble det servert herlige forfriskninger som brus og snacks. Det var dessuten en gyllen mulighet til å bli kjent med de andre frivillige! Noen hadde reist fra de mest sentrale delene av Oslo, mens andre kom med fly fra andre steder i landet. Uansett bakgrunn eller geografi, var vi alle sammen for én felles grunn og en fellestanke – nemlig at ingen barn skal være alene! 

Etter litt mingling og en spennende «bli kjent bingo» var det endelig tid for å begynne introen klokken 10:15. Her fikk vi en grundig introduksjon til arbeidet SOS-barnebyer holder på med, både lokalt og internasjonalt. Cicilie formidlet bra, og det gjorde at vi frivillige fikk et dypt innsyn i organisasjonens viktige arbeid. Klokken 11:15 tok Tina over scenen, der hun snakket litt om UngSOS og viktigheten av ungdommenes engasjement i veldedighetsarbeid.

Når denne delen av dagen var ferdig, fikk vi endelig ta en velfortjent spisepause. Denne var fra 11:45-12:30. Vi ble servert en slags «kyllingwrap» som smakte helt fantastisk! Dette gjorde dessuten at de frivillige kunne fortsette å bli kjent med hverandre.

Etter lunsjen ble vi frivillige delt inn i to grupper for parallelle workshops. Her var søkelyset rettet mot perspektiver og innsikt i det frivillige arbeidet. Den første workshopen ble kalt «mitt engasjement» og ledet av Cicilie. Denne workshopen tok utgangspunkt i hva vi som enkeltmennesker kan gjøre for å skape en positiv endring. Vi gikk inn på tematikk som vi mente krevde endringer i dagens samfunn, samtidig som vi gikk inn på spørsmålet knyttet til hvorfor vi har valgt å engasjere oss i UngSOS. Ellers knyttet vi også tematikken vi snakket om opp til aktuelle saker som SOS barnebyer jobber med i dag. Her var det tydelig at innenrikspolitikken engasjerte mest, men at en god del også var interessert i det som foregår blant annet i Ukraina og i Sudan.

Workshop: Mitt engasjement. Foto: Tina Andersen

Den andre workshopen ble kalt «forandringskraft» og ble ledet av Rikke. Her gikk vi dypere inn i hva det vil si å være «frivillig» og vi fokuserte på momenter som kan påvirke det frivillige arbeidet. Dårlig tid og følelsen av at man ikke utgjør en forskjell var gjennomgående. Vi reflekterte litt rundt det og hva man kan gjøre for å komme over disse «hindrene» i det frivillige arbeidet.

Workshop: Forandringskraft. Foto: Tina Andersen

Fra kl 14:30 ble det kjapt presentert litt om Ukrainakonflikten. Cicilie gikk blant annet inn på hvordan organisasjonen hjelper barn i denne regionen. Helt til slutt ble det korte presentasjoner og oppsummeringer fra workshopene. Det var tydelig at flere av de frivillige følte seg mer engasjerte og mer klar over sin rolle etter workshopene.

Til syvende og sist hadde vi en sosial sammenkomst for å avslutte dagen på en smakfull måte. De frivillige ble invitert med på middag hos Peloton. Her koste vi oss fra klokken 16 og utover! Det ble servert knallgod mat, og de frivillige fikk nyte den siste delen av dagen sammen med de nye vennene man hadde møtt på samlingen. Med magene full av pizza og hjertene full av engasjement, ble samlingen avsluttet med godt humør!

Sosiale aktiviteter i pausene. Foto: Tina Andersen

Vi kan med sikkerhet si at årets UngSOS samling ble en strålende suksess. Med et variert program og en engasjert gjeng av frivillige, ble det en dag fylt med inspirasjon, kunnskap og fellesskap.

Sosial avslutning med pizza på Peloton. Foto: Tina Andersen