Gå til hovedinnhold

Leserinnlegg - synliggjøring, opplysning og spredning av vårt budskap

av Kristianne Bratsberg Aae, nestleder i UngSOS nasjonal ledergruppe

19. mars 2018

Mange aviser har et åpent tilbud for å trykke leserinnlegg. I tillegg har Aftenposten en egen debattside for ungdom; SiD. Man skriver gjerne om en sak man brenner for, og sender den inn for eventuelt å få den på trykk/på nett. Nettopp dette gjorde Julie Marie Knutsen og Stian Andre Bjørshol Smalø, som begge sitter i det nasjonale styret for UngSOS. De skrev to forskjellige innlegg som begge handlet om det samme; de glemte barna som er på flukt, som fortsatt trenger hjelp. I begge tekstene er fokuset på barna i Hellas. Julie fikk sin på trykk i avisa Stavanger Aftenblad og Stian fikk sin på trykk i Bergens tidende.

Julie Knutsen i UngSOS.

”Det er utrolig viktig å arrangere innsamlingsaktiviteter eller å drive synliggjøringsarbeid, men vi må huske å ikke undervurdere vår evne til å formidle hva vi jobber for, og hvorfor vi jobber for dette. Ved å skrive et leserinnlegg har du en mulighet til å spre et godt budskap til flere tusen lesere, og dermed inspirere flere til å bli frivillige, eller til å bli givere”

Julie Marie Knutsen, leder for UngSOS

Stian Bjørshol Smalø i UngSOS

 

 

”Det er viktig å vise sitt engasjement. Ved å skrive leserinnlegg kan man påvirke samfunnet slik at vi kan få en bedre verden.”

Stian Andre Bjørshol Smalø, ledergruppa i UngSOS

Leserinnlegg er en flott måte å minne folk på hva vårt arbeid kan bety, og at problemstillinger fortsatt eksisterer, selv om de ikke er oppe i media hele tiden. Man trenger ikke absolutt skrive om et like konkret tema som Stian og Julie gjorde; man kan også skrive om hvorfor man er frivillig for SOS-barnebyer/UngSOS. Ta en titt på "tips om leserinnlegg" og skriv gjerne et leserinnlegg du og!