Gå til hovedinnhold

Engasjement på høyt nivå - Landskonferansen 2018

Helgen 10. – 11. mars var det igjen duket for landskonferanse for frivillige for SOS-barnebyer. Landskonferansen er Frivillige for SOS-barnebyers viktigste arrangement, som avholdes annethvert år. Foruten det formelle, er dette en flott arena for å få inspirasjon, dele erfaringer og kunnskap, samt møte gamle og nye SOS-venner.

03. april 2018

Bilde av forsiden av strategidokument for frivillige i SOS-barnebyer. Rosa bakgrunn og flere bilder av frivillige i aktivitet.

90 engasjerte frivillige fra hele landet, inkludert 25 frivillige fra UngSOS, var samlet for å vedta ny strategi, modernisere vedtekter, velge nytt landsstyre og UngSOS nasjonal ledergruppe, og få økt kunnskap om SOS-barnebyers forebyggende arbeid og de ulike omsorgsalternativene organisasjonen tilbyr.

Generalsekretær Bente Lier deltok for første gang på konferansen. Sammen med ansatte fra program-, markeds- og kommunikasjonsavdeling ga hun deltakerne en status og faglig påfyll om vårt internasjonale arbeid og nasjonale prosjekter. I tradisjon tro ble det arrangert parallellseminarer, disse var knyttet opp mot de frivilliges egen strategi, med fokus på bruk av sosiale medier, nettverksbygging, solsikkekonsept og ledelse.

Seks ungdommer, fem jenter og en gutt, smiler til kameraet. De er valgt til UngSOS ledergruppen.

Under UngSOS’ egen samling ble ny nasjonal ledergruppe valgt. Fra venstre; Sabirin Yarow og Fatima Elameen (Oslo), Hedda Wike (Sandefjord), Aurora Sjøvoll (Ski) som alle er nye, Stian Bjørshol Smalø & Kristianne Bratsberg Aae (Kristiansund/Bergen). I tillegg fortsetter Ingunn Kulstad (Levanger) og Julie Marie Knutsen (Stavanger) som dessverre ikke hadde mulighet til å være tilstede. Julie ble gjenvalgt som leder. Vi takker Elias Holder, Emilie Surdal, Sarah Marie Malmquist og Ingrid Støldal (vara) for fabelaktig innsats i tiden som styremedlemmer. De har alle bidratt til at UngSOS har blitt bedre forankret, strukturert, kreativ, sosial og ikke minst; stadig får nye medlemmer og lokallag. Hurra!

En mann i bakgrunnen og fem kvinner foran smiler til kameraet. De er valgt til Landsstyret.

Landskonferansen er de frivilliges øverste organ, men mellom landskonferansene er det Landsstyret som leder frivilligheten. Nytt styre fra 2018-2020: Nina Langfeldt (Akershus) fortsetter som leder, Kari Mette Abusland (Møre og Romsdal) går inn som ny nestleder men Ståle Bakken (Nordland) forblir i styret. Det samme gjør May Lie Gander (Østfold) og Kristina Hesjedal Schnell (Buskerud). Ragne Rødstøl (Rogaland - ikke tilstede) fortsetter som varamedlem sammen med Inger-Lise Kontochristos (ny fylkesleder i Oslo - står foran i midten). Vi sender et stort takk til Ingrid Hallan (Nord-Trøndelag) for hennes mangeårige engasjement, klokskap, erfaring, kreativitet, oppriktighet, profesjonalitet, struktur og humor inn i styret. Vi takker også vara Bernhard Marti (Vestfold) for at han har steppet inn ved behov og bidratt godt.

Vi ønsker de nyvalgte styrene lykke til og gleder oss masse til fortsettelsen. Samtidig vil vi si tusen takk til alle frivillige som bidro med erfaringer, spørsmål, smittende engasjement, sang og gode ord, latter og glede! Dere er en fantastisk gjeng og bedre lokale ambassadører kunne vi ikke hatt! Takk for at dere bruker fritiden deres på å gjøre en forskjell for barn som trenger vår stemme, støtte og omsorg!

Sammen bidrar vi til å gi disse barna en fremtid!

Velkommen igjen i 2020!