Årshjul - frivillige for SOS-barnebyer

Januar

Frivilliggruppene holder årsmøter en gang i perioden januar - mars. Året som har gått evalueres, og det legges aktivitetsplaner og mål for året som kommer. Husk å endre i Brønnøysundregisteret ved endringer i styret.

Februar

Kakelotteri på kjøpesenter lørdag før morsdag er en fin anledning til å kombinere SOS-barnebyers budskap om viktigheten av trygge omsorgspersoner og kakelotteri på en dag da mange likevel skal bake eller kjøpe kake.

Mars

I mars inviterer vi til fylkesledersamling og landskonferansen (partallsår).
Flere frivilliggrupper arrangerer veldedighetskonserter til inntekt for programmene de støtter i SOS-barnebyer, ofte i samarbeid med lokale artister.

April

April er en fin måned for ulike arrangement, som ulike solsikkeaktiviteter (se mai). Frivillige i Trøndelag og Nordland har lang erfaring og stor suksess med å arrangere ulike former for motevisning.

Mai

Solsikkeaktiviteter kan kombineres med stand og mange ulike arrangementer. Så frø, selg planter, arranger solsikkedagen med mer.

Juni

Frivillige har stands gjennom hele året, ofte i starten av sommeren, i forbindelse med by(dels)dager, konserter, på kjøpesenter og i handlegater. En stand kan kombineres med lotteri og ulike aktiviteter for barn.

Juli

Frivillige deltar på festivaler i løpet av sommeren. En annen fin aktivitet på sommeren er basar. Barn og familier kan sammen gjøre en innsats for andre barn. Det er mange måter å holde en basar på.

August

August er en flott måned for å rekruttere nye frivillige. Rekrutter gjerne til allerede planlagte arrangementer eller få nye frivillige til å bidra inn til planlegging av høstens aktiviteter.

September

I flere år har frivilliggrupper over hele landet arrangert Barnebymarsj i september. Arrangementet kan gjerne hete solsikkedag / solsikkemarsj (se mai for flere tips)

Oktober

Høstens fylkesledersamling går av stabelen i oktober. Aktivitetstips denne måneden er å verve flere grasrotgivere til din fylkesforening. Et større arrangement er middag med mening (se november).

November

Arranger gjerne kakelotteri lørdag for farsdag (se mars) og lyktverksted (se desember). Et faddertreff eller en middag med mening er et flott arrangement der lokalmiljøet får lære mer om SOS-barnebyers arbeid.

Desember

Desember er en aktiv måned for frivillige. Mange deltar med stand på julemarkeder eller arrangerer egne juleaktiviteter som juleverksted, stand og lykteverksted.