Gå til hovedinnhold

Frivillighet gjennom året

Engasjerte frivillige i Levanger har mange ulike arrangementer og aktiviteter gjennom året - og solsikken har en viktig plass!

Levangergruppa har lang erfaring med å arrangerer både motevisninger og middag med mening. De siste årene har også solsikken som symbol og som vakker blomst blitt synlig i gruppas aktiviteter - blant annet med salg av solsikker som dyrkes på åkeren på gården til en av de frivillige.

04. desember 2020

To damer holder SOS-barnebyer banner mellom seg. De står foran en solsikkeåker.
Med SOS-barnebyer i solsikkeåkeren

Levangergruppa har eksistert i over 30 år, og ble etablert i 1982/83. Både fylkesleder Ingrid Hallan og assisterende fylkesleder Liv Tunset i Trøndelag Nord er medlemmer i gruppa - tilsammen er de 29 frivillige. Nytt av i år er at de forsøker seg på en flat struktur uten gruppeleder, etter at tidligere gruppeleder Laila Aunet ga seg ved årsskiftet. De frivillige er delt inn i arbeidsgrupper der hver gruppe har en leder. I tillegg har de et styre på fire personer som kaller inn til fellesmøter. Målet er at alle blir involvert og tar ansvar for sine oppgaver. 

Fem damer, den til venstre har et lite barn på armen, smiler til kamera og de to til høyre holder et innrammet bilde.
Glade kunstnere og vinnere av forsommerens loddsalg

Frivillige i Levanger har mange flotte støttespillere og samarbeider godt med lokale bedrifter og kunstnere, som blant annet har bidratt inn med flotte premier til forsommerens loddsalg. Gruppa har arrangert ikke mindre enn to motevisninger i år; pop-up-show i april og motevisning i september. Disse trekker fulle hus og er en flott arena for samarbeid med lokale aktører og god synlighet til alle involverte. Salg av solsikker, deltakelse på kaffesupdag og promotering av Juleaksjonen har det også blitt tid til. Høstens middag med mening, blir derimot flyttet til februar - men det er uansett ikke noe å si på entusiasmen og innsatsen til frivillige i Levanger!

Fem damer står ute på et jorde. De holder solsikker og malerier av solsikker i hendene.

Gul glede! 
En av de frivillige, Inger Sæter, har de to siste årene dyrket solsikker til salg for SOS-barnebyer, men også de andre frivillige bidrar inn til såing, luking og binding av buketter. Det har vært mulig å gå på selvplukk eller kjøpe solsikker langs veien og ved ulike arrangementer. En lokal maleklubb og frivillige hadde på sensommeren en kunsnerisk dag på gården til Inger, og resultatet ble vakre malerier og en flott artikkel i lokalavisa. Tilsammen kom det inn 14.500,- fra solsikkesalget. 

Tre damer står på stand, med standtelt og blått SOS-barnebyer beachflagg og selger solsikker.

Inntektene fra alle aktivitetene i frivilliggruppa går til SOS-barnebyers arbeid i Kosovo. SOS-barnebyer takker for fantastisk innsats og gleder oss til å følge dere fremover!

 

Takk til Laila Aunet og Elly Myrstad for tekst og bilder.