Gå til hovedinnhold

Barn hjelper andre barn

Barnebymarsj i Mo i Rana

Barnebymarsjen gikk av stabelen for tredje gang i Rana den 2. juni. Det viktigste med marsjen var å gjøre arbeidet til SOS-barnebyer kjent – det viktige arbeidet for at utsatte barn skal få det bedre. Marsjen er et godt utgangspunkt for å snakke med barna om at ikke alle barn har det like godt som her i Norge.

07. august 2019

Fire frivillige i gule vester på et kjøkken.
Kjøkkenkomiteen solgte tonnevis med vafler.

Vi er glade for oppmøtet

Vi var svært glade for det flotte oppmøtet, som var på godt over hundre deltakere og i tillegg hadde vi mange kaffegjester. Og vi vil gjerne takke de flotte hjelperne våre, som sto på for å oppnå et knirkefritt arrangement.  

Barnebymarsjen er tilrettelagt for de små barna og derfor hadde vi en enkel bokstavlek langs løypa. De fikk også oppleve Baby Shark og en kanin underveis. Inne på området var det flere aktiviteter, som «selfie» med fotoeffekter, ansiktsmaling, lykkehjul i tillegg til at vaffeljernet gikk varmt hele dagen.

Gledelig med lokal støtte

Vi spurte noen bedrifter om støtte i forbindelse med innkjøp. BaRe bidro med frukt til deltakerne. Sjule gav oss god rabatt på innkjøp og Rana Blad gir oss rabatt på annonsen. Og Inventum RTD trykket våre plakater. I tillegg fikk vi god hjelp av Rana Turmarsjklubb, som hjalp oss under arrangementet. De hadde også oppfordret sine medlemmer til å delta.

 

Pengene skal gå til å hjelpe barn

Alle de voksne deltakerne måtte betale litt for å delta, mens ungene gikk gratis. Mange kom også innom kaffebua for å kjøpe vafler og kaffe.

Alle inntektene skal gå til SOS-barnebyers familiestyrking i Juliaca i Peru. Folk fra Rana har tidligere vært med å bygge to familiehus der, og flere av de frivillige har besøkt familiene som bor i husene.

Tekst: Heidi Otting