Gå til hovedinnhold

Aktiviteter

Å være synlig i lokalsamfunnet er viktig for å skape engasjement og interesse for SOS-barnebyers arbeid. De frivillige er til stede der folk er. Det gir en unik anledning til å fortelle om barns situasjon i verden, og ikke minst vise hvordan den frivillige innsatsen direkte bidrar til at barn får det bedre.

Ulike aktiviteter – fra stands, kakelotteri og loppemarked til motevisninger, kunstutstillinger og skolebesøk – gir gode muligheter til å fortelle om og samle inn penger til SOS-barnebyer. Bare fantasien setter grenser for hvilke aktiviteter gruppene kan gjøre. Her har vi samlet noen eksempler:

På stands på kjøpesentre, i handlegater eller i forbindelse med andre arrangementer kan man dele ut brosjyrer og snakke med folk om SOS-barnebyer.

Stand og basar

På informasjonsstands på kjøpesentre, i handlegater eller i forbindelse med andre arrangementer kan dere dele ut brosjyrer og snakke med folk om SOS-barnebyer. Dere kan både få inn bidrag til programmet frivilliggruppen støtter, og verve frivillige og faddere.

Å utvide en stand med salgsbod eller lotteri, gir både penger og oppmerksomhet. Bak kaker, sy eller strikk egne produkter eller kontakt lokale butikker for å få gjenstander (for eksempel fruktkurver) som kan selges, loddes ut eller auksjoneres bort. Se her for hvordan lage stand. Å lage en egen basar er en fin måte for barn og familier å gjøre innsats for andre barn, les mer her.

Ansiktmaling er alltid populært - som her på Barnebymarsjen i Lillestrøm!

Aktiviteter for barn 

Det er alltid populært med barneaktiviteter på arrangementer organisert av de frivillige. Ved å knytte aktivitetene til SOS-barnebyers arbeid, får barna muligheten til å lære om solidaritet og vise engasjement for andre barn i verden for eksempel gjennom ulike solsikkeaktiviteter.

Eksempler på aktiviteter kan være ansiktsmaling, lykkehjul med premier, bamsesykehus, foto med effekter og rebusløp - for å nevne noe!

Barnebymarsjen i Trondheim.

Grasrotandelen

Grasrotandelen gir alle Norsk Tippings spillere muligheten til å gi syv prosent av spillinnsatsen til et godt formål. Siden ordningen startet i 2009 har SOS-barnebyers distriktsforeninger fått i overkant av 15,6 millioner kroner.

Bare halvparten av Norsk Tippings spillere har tilknyttet seg en grasrotmottaker. Som frivillig kan du verve spillere i ditt lokalområde til å støtte SOS-barnebyer. Les mer om Grasrotandelen her.

Mange barnehager har et samarbeid med SOS-barnebyer og arrangerer Solsikkefester sammen med de frivillige.

Skoler og barnehager

Mange barnehager har et samarbeid med SOS-barnebyer og arrangerer Solsikkefester sammen med de frivillige. Skoler er også et viktig satsningsområde for SOS-barnebyer. Les mer om SOS-barnebyers arbeid med skoler og barnehager her.

Som skolekontakt er du bindeleddet mellom SOS-barnebyer og skoler, og sentral i rekrutteringen og oppfølgingen av aksjonsskoler. Du får muligheten til å være en viktig bidragsyter til at enda flere elever i Norge tar et aktivt ansvar for barn i andre land.

Herrene på catwalken, til inntekt for en god sak.

Konserter og motevisninger

Flere frivilliggrupper organiserer veldedighetskonserter og motevisninger til inntekt for sitt prosjekt. Mange lokale klesbutikker og artister stiller opp for et godt formål, og det er ofte stor publikumsoppslutning om slike arrangementer. (Husk TONO-avgift).

Arrangementene kan også kombineres med andre aktiviteter, som lotteri og kakesalg. Det er i tillegg en god mulighet til å dele informasjon om SOS-barnebyer og programmet gruppen støtter. Se her for hvordan arrangere motevisning og konsert.

Fra åpningen av Kongsberg Jazzfestival. Fotograf Emma With.

Festivaler og arrangementer

Samarbeid med festivaler, byfester, idrettsarrangementer eller konserter kan gi mye oppmerksomhet. Våre frivillige har allerede etablert et godt samarbeid med festivaler som Kongsberg jazzfestival.

Få dugnadslønn som frivillig på festival eller ha informasjonsstand med ulike aktiviteter. Bare fantasien setter grenser. Les mer om frivilliges deltakelse på festivaler her.

bilde

Solsikkeaksjonen

Solsikken er SOS-barnebyers blomst. Den symboliserer betydningen av god omsorg.

Både frivilliggrupper og enkeltpersoner kan planlegge for solsikkeaktiviteter i forbindelse med Solsikkeaksjonen. Dyrk en solsikke, selg stiklinger eller så en hel åker av solsikker. Bli med og farg Norge gult. Les mer om frivilliges egne tips til solsikkeaktiviteter.

Meld deg som frivillig! 

Fyll inn skjemaet for å melde deg som frivillig. Du er også hjertelig velkommen til å ta direkte kontakt med distriksleder der du bor.

Som frivillig for SOS-barnebyer gjør du et viktig arbeid for utsatte barn over hele verden. Arbeidet skjer i Norge. Vi har over 500 engasjerte mennesker som gjør en fantastisk frivillig innsats. Og vi trenger flere!

Å være frivillig for SOS-barnebyer er lærerikt, sosialt og personlig givende. Du velger selvfølgelig selv hvor mye du vil bidra. Har lyst til å bli frivillig for SOS-barnebyer der du bor? Fyll inn skjemaet under og så kommer vi tilbake til deg med mer informasjon.