Gå til hovedinnhold

Ukraina - Ett år senere

For ett år siden, gikk et av våre naboland til angrep på et annet, og det brøt ut krig i Europa. For ett år siden ble morgendagen og fremtiden for barn i et helt land snudd på hodet.  

På ett år har ukrainske barn blitt tvunget på flukt, dratt fra fedrene sine, mistet foreldre sine og tryggheten i det å ha et sted å komme hjem til. Som støttespiller er du og din bedrift med å hjelpe barna som trenger det aller mest. 

Behovene er fortsatt enorme

Sammen har vi i løpet av det siste året hjulpet nesten 250 000 barn og familier i Ukraina og nabolandene. Men det er fremdeles millioner av ukrainske barn som lever i usikkerhet, krigen har gått hardt utover deres menneskerettigheter og drevet familier fra hverandre. Barn som har mistet foreldrene sine er ekstremt sårbare i krig, og står i høy fare for å bli utsatt for omsorgssvikt, vold og menneskehandel. En hel generasjon med barn risikerer å vokse opp uten den omsorgen og kjærligheten de trenger og har rett på.

2022 var et brutalt og hjerteskjærende år for folket i Ukraina. Millioner måtte flykte fra hjemmene sine uten muligheten til å ta med seg noe annet enn det ytterst nødvendige. Mange har også mistet noen de har vært glade i, og har måttet dra fra fedre, brødre og sønner som ikke fikk lov til å forlate landet. Dette har satt dype spor, og kommer til å sitte i, i flere generasjoner fremover.

Krigen er dessverre ikke over, og de humanitære behovene fortsetter å vokse. Vi må ikke glemme at de fremdeles trenger vår hjelp – og du kan gjøre en forskjell.  

 

Med din støtte hjelper du de mest sårbare barna

I 2022 fikk vi utrettet mye, og dette skal vi fortsette å jobbe mot i 2023. Ved å bli enten partner eller støttespiller er dere med på å:

  • Jobbe mot vårt felles mål: Ingen barn alene
  • Støtte og oppfølging av barn som er traumatisert
  • Støtte til SOS-barnebyers fosterfamilier som har måttet flykte 
  • At barns rettigheter blir ivaretatt også i ekstremt utfordrende situasjoner 
  • Støtte til familier med barn, for å forebygge familieseparasjon og at barna havner på institusjon 
  • Utdeling av mat, vann og hygieneartikler 
  • Økonomisk støtte og matkuponger 

Relaterte artikler

Raske avgjørelser har reddet menneskeliv

Raske avgjørelser har reddet menneskeliv

Ukraina: Kampen for å overleve vinteren

Ukraina: Kampen for å overleve vinteren

Psykisk hjelp til barn i krig og konflikt

Psykisk hjelp til barn i krig og konflikt