Gå til hovedinnhold

Trygge hjem og friske tenner

20. mars er verdens tannhelsedag. Veldig mange skolebarn rundt om i verden sliter med dårlig tannhelse. Det vil vår hovedsamarbeidspartner Mars Norge gjøre noe med.

14. mars 2016

Som SOS-barnebyers hovedsamarbeidspartner bidrar Mars Norge til trygge hjem verden over. Men i tillegg er tyggegummiprodusenten opptatt av å sørge for bedre tannhelse til skolebarn.

Aldri eid en tannbørste

God tannhelse er viktig for både barn og voksne, og 20. mars er verdens tannhelsedag. Over en milliard barn under 12 år i verden sliter med dårlig tannhelse, som i tillegg til å gi ubehag og smerter også kan føre til andre sykdommer. Men Karies er en sykdom som lett kan forebygges – hvis man har tannbørste, tannkrem og vet hvordan man skal pusse tennene ordentlig. Svært mange barn i verden har aldri eid en tannbørste. Rene tenner gir bedre helse.

Mars Norge bruker samarbeidet med SOS-barnebyer til å sørge for bedre tannhelse til barn i Ghana og Botswana. Gjennom et eget tannhelseprosjekt har så langt 36 000 barn fått tannbørster og ikke minst opplæring i å ta vare på tennene sine. Ansatte i Mars Norge og deres distributør Orkla har selv reist til Afrika og stått for opplæringen av lærere, helsearbeidere og foreldre, i samarbeid med SOS-barnebyer.

– Vi vil at barna skal få lære hvor viktig det er å pusse tennene hver morgen og kveld. Og føre denne vanen videre til sine egne barn. Vi er overbevist om at selv en liten innsats, som den daglige tannpussen, kan ha stor og positiv effekt på helsen til mange barn, sier Preben Owren i Mars Norge.

Investering i barndom

Mars Norge har vært SOS-barnebyers hovedsamarbeidspartner siden 2014, og har nylig forlenget samarbeidet. Dette gir barn en mulighet til å vokse opp i en trygg og god familie som er grunnleggende for all utvikling.

Karies er en sykdom som lett kan forebygges – hvis man har tannbørste, tannkrem og vet hvordan man skal pusse tennene ordentlig. Foto: Karin Schermbrucker
Mars Norge bruker samarbeidet med SOS-barnebyer til å sørge for bedre tannhelse til barn i Ghana og Botswana.  Foto: Karin Schermbrucker
Over en milliard barn under 12 år i verden sliter med dårlig tannhelse, som i tillegg til å gi ubehag og smerter også kan føre til andre sykdommer.  Foto: Karin Schermbrucker.
Gjennom et eget tannhelseprosjekt har så langt 36 000 barn fått tannbørster og ikke minst opplæring i å ta vare på tennene sine. Foto: Karin Schermbrucker