Den svarte siluetten av en ung man som sitter på et stupebrett mens han ser utover sjøen.

Ettervern

SOS-barnebyer har mange års erfaringer med ettervern, over hele verden. SOS-barnebyer ønsker å bidra til et løft for ettervern også i Norge. Vi vet at god støtte i overgangen til voksenlivet kan hindre utenforskap og legge avgjørende grunnlag for et godt liv.  

SOS-barnebyer etablerte prosjektet En tryggere overgang til voksenlivet – et samarbeidsprosjekt på ettervern i 2023, med barneverntjenestene i Lillehammer kommune, Bydel Østensjø, Bydel Vestre-Aker, Bydel Stovner, og Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) som partnere. 

Basert på erfaringene vi har gjort oss gjennom den første kartleggingsfasen av prosjektet, og for å komplementere annet utviklingsarbeid på feltet, er prosjektet nå definert som tre del-prosjekter: et konkret verktøy, en modellbeskrivelse og anbefalinger for et bedre ettervern.  

Del-prosjektene utvikles i samarbeid med partnerne i prosjektet, men skal deretter være tilgjengelig og fritt for alle kommuner å benytte seg av. Mer informasjon om del-prosjektene finner du nedenfor.  

Prosjektet er finansiert av Bufdir. 

Del-prosjekter, verktøy mm.

En gruppe ungdommer sitter samlet i en gymsal, men se prater og smiler til hverandre.

Webinar: Ettervern, det glemte kapittelet i barnevernet?

I vårt webinar 24.oktober kl. 1300, ser vi nærmere på hva som er et godt ettervern og hva kommunene som lykkes gjør.

Refleksjonssamtale

«Meg og ____» er et verktøy for refleksjonssamtale med ungdom, med mål om å styrke ungdommenes private nettverk.

Ung mann i blågrønn t-skjorte, lyse bukser og mørkt hår sitter i en bil sammen med en eldre mann med skjegg, briller og lys skjorte. Den unge mannen retter på speilet og gjør seg klar for å kjøre under veiledning fra den voksne.

Hybelvertfamilie

Hybelvertfamilie er et botiltak for ungdom i ettervern som rommer mer enn kun en bolig. Muligheten for å bygge relasjoner og å gi ungdommer et godt ettervern står sentralt.

To unge gutter står i et fargerikt gatekryss. det er kveld og den ene gutten står lent mot en sykkel i en stor grå t-skjorte og vide jeans. Den andre balanserer et skateboard i hånden og har mørke bukser, sneakers og en grå hettejakke som er trukket over hodet.

Våre anbefalinger

Våre anbefalinger for likeverdige og mer målrettede tiltak for ungdom i ettervern.

For mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med: