Ung mann i blågrønn t-skjorte, lyse bukser og mørkt hår sitter i en bil sammen med en eldre mann med skjegg, briller og lys skjorte. Den unge mannen retter på speilet og gjør seg klar for å kjøre under veiledning fra den voksne.

Hybelvertfamilie

Hybelvertfamilie er et botiltak for ungdom i ettervern som rommer mer enn kun en bolig. Like sentralt står muligheten for å bygge relasjoner og å gi ungdommer et godt ettervern.

Vi har utarbeidet en modellbeskrivelse for hybelvertfamilie som snart er klar. Denne er basert på erfaringer fra en rekke tjenester vi har snakket med, inkludert Trondheim kommune. Formålet med modellbeskrivelsen er at tiltaket kan spres til flere kommuner, og at de nye kommunene skal få god hjelp i andres tidligere erfaringer. Ved å spre erfaringer, planer, forslag til organisering og eksempler på utfordringer kan tiltaket bli godt fra starten av, både for ungdommene og deres vertsfamilier.  

Samarbeidstjenestene i prosjektet skal ta i bruk modellbeskrivelsen i de sakene der tiltaket blir vurdert som et godt alternativ for ungdommen. Dette blir da en utprøvingsfase for modellen før den revideres og ferdigstilles til distribusjon til flere kommuner. Utkastet på modellbeskrivelsen deles her så snart den er klar.

Dersom du ønsker mer informasjon eller ønsker å bidra i utprøvingen ta kontakt med oss: