Gå til hovedinnhold

UngSOS: SommerUka!

Første uka i skoleferien arrangerte UngSOS «SommerUka» for første gang. I år var målgruppen ukrainske flyktninger.

Vi ønsket at uka skulle være et lite lyspunkt i en usikker tid i flyktningenes liv. Vi samarbeidet med tre akuttinnkvarteringer i Oslo og Omegn, hvor beboerne venter på å bli bosatt i en leilighet. Vil det ta to uker eller to mnd? Det er jo ikke alltid lett å si.....

Vi håpet derfor at noen positive aktiviteter, møte med andre ukrainske og norske barn og ungdom, samt farte litt rundt utenfor mottakets nærmiljø, kunne bidra til å skape gode minner, få tankene over på noe annet og gi en fin start på livet i Norge!

Vi startet «SommerUka» med tur til Songsvann, her spilte vi kubb, slappet av i hengekøyer, gikk natursti, spiste lunsj og badet masse! Tirsdag var duket for fart og moro i Tusenfryd. På onsdagen fortsatte vi adrenalinjakten på Tryvann i høyt og lavt klatrepark. Vi avsluttet uken i går på Bygdøy sjøbad. Her var vi flere timer på vannet, padlende i kajakk eller på SUP, med strålende hjelp fra instruktører fra Oslo Kajakklubb. Vi badet, spiste is og fisket krabber til den store gullmedalje! En fin avslutning på en veldig fin uke.

Det ble en uke med mange smil, klemmer, high fives, latter og glede. Alle deltakerne var så fine og viste så stor takknemlighet. Vi håper og tror at dette gav dem en fin start på sommeren og livet i Norge. For oss i UngSOS gav det mersmak og arrangere en slik sommeruke, hvem vet kanskje viderefører vi "FerieUke" for flere ulike målgrupper?

Bilder fra sommerUka!