Gå til hovedinnhold

Velkommen til strømmeteater for barna!

– en helt ekte, live teaterforestilling

Når ikke barna kan gå i teateret, kan teateret komme til dem!

StrømmeTeateret er en barneteatergruppe som tilbyr teater og scenekunst for barn som av ulike årsaker ikke kan oppsøke en fysisk kulturarena.

De har nå laget en barneforestilling i samarbeid med SOS-barnebyer, som handler om at barn kan få til nesten alt de vil – så lenge de får kjærlighet og omsorg for å utvikle seg. Aller viktigst fra noen trygge voksne, men også fra hverandre.

Forestillingen strømmes via StrømmeTeaterets Facebook-side live fra Sentralen onsdag 17. juni både kl. 14.00 og kl. 18.00!

Alle barn har rett til å blomstre

Tematikken i forestillingen bygger på SOS-barnebyers solsikkekonsept «Alle barn har rett til å blomstre», som er utbredt blant skoler og barnehager over hele landet. Dette kan være særlig fint for barna å reflektere over, i en tid hvor vi alle savner klemmer og omsorg fra mange av de vi er glad i. Det gir også godt grunnlag for gode samtaler med barna om viktige temaer på en pedagogisk og morsom måte.

Forestillingen er interaktiv, og barna oppfordres til å delta med ideer og påfunn gjennom kommentarfeltet på Facebook. Da er det fint å ha en voksen med som kan stå for kommunikasjonen.

Alle barn har rett til å blomstre

Om forestillingen

I denne forestillingen møter vi nysgjerrige og eventyrlystne Lillebror. Han bobler alltid over av nye idèer og påfunn, men det går ikke alltid så bra. Denne gangen har han funnet et mystisk frø og plantet det midt i mammas berømte rosehage. Nå trenger han hjelp fra Detektiv Dorotea og alle barna der hjemme. Hva kan det mystiske frøet være, og hva trenger det for å vokse? Hvordan går det når mamma oppdager den store blomsten midt i rosehagen? Og har egentlig barn og blomster noe til felles?

Forestillingen er spesielt tilpasset barn mellom 3 og 10 år, og fokuserer på å gi barna en morsom og unik opplevelse gjennom blant annet sang og dans.

Hva koster det?

Forestillingen er gratis å se på, og om man ønsker det kan man vippse en liten sum under forestillingen. Alt overskuddet går til SOS-barnebyers arbeid for at alle barn skal kunne blomstre.

Meld deg på i skjemaet, så får du tilsendt lenken til forestillingen når det nærmer seg.

Påmelding til Detektiv Dorotea og det mystiske frøet